NBA

NBA: Οι Νετς απέλυσαν τον Ζακ Βον μετά από δύο σεζόν στην τεχνική ηγεσία

Brooklyn Nets head coach Jacque Vaughn works the sideline during the first half of an NBA basketball game against the Golden State Warriors, Monday, Feb. 5, 2024, in New York. (AP Photo/John Munson)
Brooklyn Nets head coach Jacque Vaughn works the sideline during the first half of an NBA basketball game against the Golden State Warriors, Monday, Feb. 5, 2024, in New York. (AP Photo/John Munson) AP

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία των Νετς ο Ζακ Βον, με τον 49χρονο προπονητή να αποχωρεί μετά από περίπου δύο σεζόν στο Μπρούκλιν.

Οι Νετς έλαβαν την απόφαση να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Ζακ Βον, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα της ανατολικής περιφέρειας μετά από δύο σεζόν στο Μπρούκλιν, σε μια είδηση που έρχεται στη διακοπή για το All-Star Game και μετά από τη βαριά ήττα (136-86) από τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο λόγος της απομάκρυνσης του 41χρονου Αμερικανού τεχνικού, που έγινε head coach της ομάδας τον Νοέμβριο του 2022, φέρεται να είναι η προβληματική σεζόν που διανύει ο σύλλογος με ρεκόρ 21 νικών και 33 ηττών, βρισκόμενος εκτός των θέσεων που οδηγούν στα Play-In και ειδικότερα στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας.

Μετά την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ο CEO του Μπρούκλιν, δήλωσε: "“Ο Ζακ εκπροσώπησε αυτόν τον οργανισμό με υποδειγματικό χαρακτήρα και τάξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η θετικότητα και το πάθος που έδινε καθημερινά στην ομάδα μας θα παραμείνει στους παίκτες και το προσωπικό με το οποίο αλληλοεπιδρούσε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ευχαριστούμε τον Ζακ για όλα όσα έχει κάνει για τους Νετς και τον δήμο του Μπρούκλιν και ευχόμαστε σε αυτόν, τη Λόρα και την οικογένειά τους, τίποτα τα καλύτερα για το μέλλον”.

Ο Βον κατέγραψε 64 νίκες και 65 ήττες σε 129 αναμετρήσεις στον πάγκο της ομάδας της ανατολικής περιφέρειας.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ