NBA

NBA: Οι Μπλέιζερς δεν αποκλείουν το παρκάρισμα του Λίλαρντ έως το τέλος της σεζόν

Ο άσος των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς © 2021 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Λίγο πριν από περιοδεία έξι αγώνων, οι Μπλέιζερς αρχίζουν να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι ακόμα μία σεζόν έχει ήδη χαθεί. Γι' αυτό και σκέφτονται να παρκάρουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ έως το τέλος της περιόδου.

Η κακή του σεζόν (24 πόντοι, 48.5% στο δίποντο, 32.4% στο τρίποντο, 87.8% στις βολές, 4.1 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ, 2.9 ριμπάουντ ανά 36.4λεπτά), ίσως ολοκληρωθεί πρόωρα. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είδε τους Μπλέιζερς να αλλάζουν προπονητή, βλέπει όμως ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στο Πόρτλαντ. Με τον Τσόνσι Μπίλαπς στην θέση του head coach η ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται πολύ μακριά από την ελίτ της Δυτικής Περιφέρειας, την ώρα που εκείνος αντιμετωπίζει μία τενοντοπάθεια κάτω κοιλίας ικανή να τον αφήσει εκτός δράσης ακόμη και για το υπόλοιπο της περιόδου.

Με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να αντιμετωπίζει κι αυτός διάφορα προβλήματα το τελευταίο διάστημα, με τον Γιουσούφ Νούρκιτς να έχει ταλαιπωρηθεί και εκείνος και με το ρόστερ να μη δείχνει ικανό για κάτι μεγάλο, οι παράγοντες των Μπλέιζερς ξέρουν ότι ίσως χρειαστεί να βγάλουν την πρίζα με στόχο να δώσουν στους νεαρούς τους παίκτες όσο χώρο χρειάζονται για να εξελιχθούν. Ο Ανφέρνι Σάιμονς και ο Νασίρ Λιτλ είναι δύο αθλητές στους οποίους θέλουν να στηριχθούν στο μέλλον, με αποτέλεσμα ο Λίλαρντ να γνωρίζει ότι είναι πλέον πιθανό να πάρει τον χρόνο του για να καλύψει τους τραυματισμούς του.

Θυμίζουμε πως η Trade Deadline εκπνέει φέτος στις 10 Φεβρουαρίου, με τον Νόρμαν Πάουελ, τον Γιουσούφ Νούρκιτς και τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον να θεωρούνται μέλη του trading block, μαζί φυσικά με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ. Στις ΗΠΑ συνεχίζουν να συνδέουν τους Μπλέιζερς με τον Μπεν Σίμονς των Σίξερς. Οι Μπλέιζερς είναι 11οι στην Δύση με ρεκόρ 15-24 (13-11 εντός και 2-13 εκτός έδρας), θα αντιμετωπίσουν απόψε τους Νετς και στη συνέχεια θα βγουν στον δρόμο για περιοδεία έξι αγώνων με Νάγγετς, Γουίζαρντς, Μάτζικ, Χιτ, Σέλτικς και Ράπτορς.

TAGS NBA ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ