NBA

NBA: Οι Μάβερικς τα βρήκαν με τον - restricted free agent - Τάιμπουλ για 3ετές συμβόλαιο 33 εκατ. δολαρίων και περιμένουν τους Μπλέιζερς

Ο Ματίς Τάιμπουλ
Ο Ματίς Τάιμπουλ Ⓒ 2023 CARLOS OSORIO/ ASSOCIATED PRESS

Οι Μάβερικς συνέχισαν τις κινήσεις τους στην off season και συμφώνησαν με τον Ματίς Τάιμπουλ για 3ετές συμβόλαιο αξίας 33 εκατ. δολαρίων, ωστόσο πρέπει να περιμένουν να δουν αν οι Μπλέιζερς θα ισοφαρίσουν την προσφορά, αφού ο νεαρός φόργουορντ είναι restricted free agent.

Η απόκτηση του Γκραντ Γουίλιαμς δεν ήταν αρκετή για τους Μάβερικς, που έδωσαν συνέχεια στις κινήσεις τους και συμφώνησαν με τον Ματίς Τάιμπουλ για 3ετές συμβόλαιο αξίας 33 εκατ. δολαρίων. Τώρα, πρέπει να κάνουν και... υπομονή προκειμένου να δουν αν θα καταλήξει στην ομάδα τους.

Ο λόγος είναι ότι ο Τάιμπουλ - που έκλεισε την περσινή σεζόν στους Μπλέιζερς - είναι restricted free agent. Αυτό σημαίνει ότι το Πόρτλαντ έχει το δικαίωμα να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, αρκεί να ισοφαρίσει την προσφορά. Σε περίπτωση που οι Μπλέιζερς δεν το θέλουν αυτό βέβαια, υπάρχει πάντα και το σενάριο του sign and trade.

Την σεζόν 2022/23 ο Τάιμπουλ την μοίρασε ανάμεσα στους Σίξερς και τους Μπλέιζερς, έχοντας 4.1 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο με 36.5% στα τρίποντα σε 17 λεπτά συμμετοχής. Με την φανέλα του Πόρτλαντ πάντως είχε 7.4 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο με 38.8% στα τρίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής (22 αγώνες, όλοι ως βασικός), δείχνοντας αρκετά πράγματα ώστε να του προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο οι Μαβς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ