ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

NBA: Οι Χοκς ψάχνουν νέο προπονητή για να σώσουν τη χρονιά

Ο πρώην προπονητής των Χοκς, Νέιτ ΜακΜίλαν
Ο πρώην προπονητής των Χοκς, Νέιτ ΜακΜίλαν 2023 AP PHOTO/HAKIM WRIGHT SR

Δεν θα βγάλει τη σεζόν στους Χοκς ο Νέιτ ΜακΜίλαν, που σε πρώτη φάση αντικαθίσταται από τον βοηθό του Τζο Προύντι.

Το τελευταίο τρίτο της σεζόν δεν θα βρει τον Νέιτ ΜακΜίλαν στον πάγκο των Χοκς.

Ο οργανισμός της Ατλάντα πήρε την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με τον 50χρονο προπονητή, ο οποίος κρατούσε τα ηνία την τελευταία διετία. Προτού πάντως συμπληρώσει ακριβώς δυο χρόνια (1 Μαρτίου) ενημερώθηκε για το φινάλε της θητείας τους, με δεδομένο ότι τ' αποτελέσματα δεν συμβαδίζουν ως τώρα με τις φιλοδοξίες. Έπαθε δηλαδή ό,τι ο προκάτοχός του (Λόιντι Πιρς).

Οι Χοκς βρίσκονται στο 29-30 και στην 8η θέση της Ανατολής, απέχοντας 4,5 νίκες από την απευθείας πρόκριση στην postseason. Επί των ημερών του ΜακΜίλαν τα "γεράκια" συμμετείχαν δις στα playoffs, φτάνοντας το 2021 στους τελικούς της Περιφέρειας, προτού αποκλειστούν από τους Μπακς με 4-2. Πέρυσι έφυγαν νωρίς από τη μέση, καθώς είδαν τους Χιτ να τους πετούν εκτός με 4-1 στον πρώτο γύρο.

Το συνολικό ρεκόρ τους με τον πρώην προπονητή τους στα ηνία ήταν 99-80.

"Τέτοιες αποφάσεις, ιδίως στα μέσα της σεζόν, είναι πάντα τρομερά δύσκολες, αλλά κρίναμε προς όφελος της ομάδας να προχωρήσουμε με μια διαφορετική φωνή στην ηγεσία", ανέφερε ο GM, Λάντρι Φιλντς, που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Κουίν Σνάιντερ, επί σειρά ετών προπονητή των Τζαζ.

Εναλλακτικές επιλογές αποτελούν ο Κένι Άτκινσον, που δουλεύει πλέον στους Γουόριορς, και ο συνεργάτης του Μάικ Μπουντενχόλτζερ στους Μπακς, Τσαρλς Λι.

TAGS ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ