NBA

NBA: Οι Χιτ απέσυραν την φανέλα του Χάσλεμ μέσα σε αποθέωση

Ο Γιουντόνις Χάσλεμ
Ο Γιουντόνις Χάσλεμ Ⓒ 2024 MARTA LAVANDIER/ ASSOCIATED PRESS

Υπέροχη στιγμή για τους Χιτ, οι οποίοι στον αγώνα με τους Χοκς απέσυραν την φανέλα του Γιουντόνις Χάσλεμ, ο οποίος "έσπασε" στην ομιλία του.

Ο Γιουντόνις Χάσλεμ δεν ήταν ποτέ σταρ. Αντιπροσώπευε όμως όσο κανένας άλλος την περίφημη "Heat culture", αφού πέρασε 20 χρόνια στην ομάδα και ήταν ο αρχηγός της τα 16 από αυτά. Πλέον, η φανέλα του βρίσκεται στην οροφή του γηπέδου, στο πλευρό 5 θρύλων της ομάδας: Του Σακίλ Ο'Νιλ, του Ντουέιν Γουέιντ, του Αλόνζο Μόρνινγκ, του Κρις Μπος και του Τιμ Χάρνταγουεϊ.

Το Μαϊάμι τίμησε έναν από τους ηγέτες και πιο εμβληματικούς παίκτες της ιστορίας του στον αγώνα με τους Χοκς (ήττα με 108-109), με πολλούς θρύλους του συλλόγου να βρίσκονται στο γήπεδο.

Ο Χάσλεμ είναι ένας από τους μόλις 3 παίκτες στην ιστορία του NBA που πέρασαν 20 χρόνια στην ίδια ομάδα. Οι άλλοι είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Κόμπι Μπράιαντ. Και, στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του, δεν άντεξε. Έσπασε, λέγοντας συγκινημένος ότι "όλοι ποντάρατε ότι θα κλάψω έτσι; Ξέρω ότι είναι δύσκολο. ΄ταν μεγάλη μου τιμή" ανέφερε πριν βγάλει για λίγο τα μαύρα γυαλιά που φορούσε για να σκουπίσει τα δάκρυά του και ευχαριστήσει τους πάντες, λέγοντας απευθυνόμενος στον Ντουέιν Γουέιν ότι του έμαθε πώς να ονειρεύεται.

Ο Χάσλεμ πήγε κολέγιο στο Florida (1998-2002) και δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft 2002, με αποτέλεσμα να περάσει την πρώτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας (2002/03) στην Γαλλία με την Σαλόν. Το 2003 υπέγραψε στους Χιτ και από τότε έριξε... άγκυρα.

Στα 20 χρόνια (2003-2023) που φόρεσε την φανέλα των Χιτ, ο Χάσλεμ πήρε μέρος συνολικά σε 879 αγώνες (501 ως βασικός), έχοντας 7.5 πόντους και 6.6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής, ενώ είναι ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας. . Με την φανέλα του Μαϊάμι κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2006, 2012, 2013) και έγινε μέλος της 2ης κορυφαίας πεντάδας των ρούκι το 2004.

Δείτε την τελετή απόσυρσης της φανέλας του Χάσλεμ:

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ