NBA

NBA: Ο Ζάιον Γουίλιαμσον ήταν σκουριασμένος, αλλά έδειξε πράγματα στην επιστροφή του έπειτα από 9 μήνες απουσίας

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον
Ο Ζάιον Γουίλιαμσον Ⓒ 2023 GERALD HERBERT/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον επέστρεψε στην δράση έπειτα από 9 μήνες με κάποια... σκουριά στους ώμους του, αλλά άφησε και υποσχέσεις για αυτά που έρχονται.

Ήταν 2 Ιανουαρίου, στην ήττα των Πέλικανς από τους Σίξερς (120-111) όταν ο Ζάιον Γουίλιαμσον αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Νέας Ορλεάνης, έχοντας 26 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής. 281 ημέρες αργότερα, ο σταρ των Πέλικανς πάτησε ξανά παρκέ στην ήττα από τους Μάτζικ.

Ο Γουίλιαμσον έχει δρόμο να καλύψει. Δεν είχε την γνωστή του έκρηξη, δεν πηδούσε τόσο ψηλά όπως συνήθως, δεν βρίσκεται εκεί που θέλει σε επίπεδο ετοιμότητας. Ακόμα κι έτσι, έδειξε πράγματα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους (4/8 δίποντα, 4/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Παράλληλα, είχε +5 στο σύστημα +/-, όντας ένας από τους μόλις δύο παίκτες της ομάδας με θετικό πρόσημο (ο άλλος ήταν ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με +4). Αυτό σίγουρα δεν λέει πολλά. Από την άλλη πλευρά, τα νούμερα του Γουίλιαμσον ήρθαν κόντρα στους βασικούς των Μάτζικ, οπότε ίσως λέει και κάτι.

Ο Γουίλιαμσον ξέρει ότι έχει μπροστά του δρόμο. Οι φάσεις που δυσκολεύτηκε να σκοράρει μπροστά στον Παόλο Μπανκέρο το υπενθύμισαν αυτό τόσο στον ίδιο, όσο και στον κόσμο. Ακόμα κι έτσι όμως, το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα χρειάζεται να γίνουν και τα επόμενα και - κυρίως - να αποδείξει ότι μπορεί να μείνει υγιής σε βάθος χρόνου.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ