NBA

Ο Τζάρεν Τζάκσον αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς

Ο Τζάρεν Τζάκσον αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς
AP PHOTO/BRANDON DILL

Ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις Γκρίζλις κατέκτησε το "Hakeem Olajuwon Trophy" που αντιστοιχεί στον κορυφαίο αμυντικό της χρονιάς στο NBA. Πόσες ψήφους συγκέντρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς (Defensive Player of the Year) αναδείχθηκε ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ. Ο 23χρονος ψηλός έγινε έτσι μόλις ο δεύτερος παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, μετά τον Μαρκ Γκασόλ, που το είχε πετύχει μία δεκαετία νωρίτερα, αλλά και ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης (23 ετών και 214 ημερών) που το κατακτά, μετά τον Ντουάιτ Χάουαρντ τη σεζόν 2008-09. Να σημειώσουμε ότι το σχετικό βραβείο από φέτος ονομάζεται "Hakeem Olajuwon Trophy".

Ο Τζάρεν Τζάκσον, που σε 63 ματς της regular season είχε φέτος 18.6 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 μπλοκ κατά μέσο όρο, συγκέντρωσε 391 πόντους από την ψηφοφορία, με τον Μπρουκ Λόπεζ των Μιλγουόκι Μπακς να τον ακολουθεί με 309 πόντους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Εβάν Μόπλι των Καβαλίερς με 109 πόντους.

Τέταρτος με 18 πόντους ήταν ο Μπαμ Αντεμπάγιο των Μαϊάμι Χιτ, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα με 14 πόντους. Ο Greek Freak συγκέντρωσε δύο second place votes (κάθε μία αντιστοιχεί σε 3 πόντους) και 8 third place votes (κάθε μία αντιστοιχεί σε 1 πόντο).


TAGS NBA ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ