NBA

NBA: Ο Στιβ Κερ έφτασε τις 500 νίκες ως προπονητής

NBA: Ο Στιβ Κερ έφτασε τις 500 νίκες ως προπονητής
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Σπουδαία στιγμή για τον Στιβ Κερ, ο οποίος στην νίκη των Γουόριορς στην Γιούτα κόντρα στους Τζαζ έφτασε τις 500 νίκες στην καριέρα του ως προπονητής.

Ο Στιβ Κερ είναι ένας από τους καλύτερους και πιο πετυχημένους προπονητές στην σύγχρονη ιστορία του NBA. Τα 4 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με τους Γουόριορς είναι η απόδειξη. Στον αγώνα με τους Τζαζ, μάλιστα, πρόσθεσε ακόμα ένα παράσημο στην καριέρα του.

Με τους Γουόριορς να επικρατούν με 140-137, ο έμπειρος τεχνικός έφτασε τις 500 νίκες στην καριέρα του, σε ένα ακόμα σπουδαίο επίτευγμα. Έγινε έτσι ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία των Γουόριορς που έσπασε αυτό το φράγμα μετά τον Αλ Ατλς, που ολοκλήρωσε την προπονητική του καριέρα με 577 νίκες. Οι Γουόριορς μάλιστα ετοίμασαν και ένα VIDEO με τον Ατλς, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Κερ, λέγοντας αστειευόμενος ότι έχει ακόμα μερικές νίκες μπροστά του για να τον φτάσει.

Ο Κερ έχει ρεκόρ καριέρας 500-264. Οι 764 αγώνες που χρειάστηκε για να φτάσει τις 500 νίκες στην κανονική περίοδο είναι η 5η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του NBA, πίσω από αυτές των Φιλ Τζάκσον (682 αγώνες), Φιλ Τζάκσον (684 αγώνες), Κέι Σι Τζόουνς (731 αγώνες) και Γκρεγκ Πόποβιτς (745 αγώνες).

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ