NBA

NBA: Ο Στεφ Κάρι ξεπέρασε τους Πίπεν, Νοβίτσκι και ανέβηκε στην 16η θέση των σκόρερ στα playoffs

Ο Στεφ Κάρι σε αγώνα των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι σε αγώνα των Γουόριορς Ⓒ 2023 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Ο Στεφ Κάρι συνεχίζει να ανεβαίνει στην λίστα των σκόρερ στην ιστορία του NBA στα playoffs και πλέον βρίσκεται στην 16η θέση, αφού στο Game 3 με τους Κινγκς άφησε πίσω του τους Ντιρκ Νοβίτσκι και Σκότι Πίπεν.

Ο Στεφ Κάρι γράφει την δική του ιστορία και προσθέτει παράσημα στο βιογραφικό του. Το τελευταίο παράσημο - μέχρι το επόμενο - προστέθηκε στο Game 3 των Γουόριορς με τους Κινγκς (νίκη με 114-97 του Γκόλντεν Στέιτ), όπου ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ συνέχισε την... αναρρίχησή του στην λίστα των σκόρερ στην ιστορία των playoffs.

Με τους 36 πόντους που σημείωσε λοιπόν ο Κάρι έφτασε τους 3.664 πόντους στα playoffs και άφησε πίσω του τους Σκότι Πίπεν (3.642 πόντοι) και Ντιρκ Νοβίτσκι (3.663 πόντοι), ανεβαίνοντας στην 16η θέση. Επόμενος στην... λίστα του είναι ο Μάτζικ Τζόνσον (15ος με 3.701 πόντους), με τον Χακίμ Ολάζουον (14ος με 3.755 πόντους), τον Τζον Χάβλιτσεκ (13ος με 3.776 πόντους) και τον Λάρι Μπερντ (12ος με 3.897 πόντους) να αποτελούν ρεαλιστικούς στόχους αν οι Γουόριορς προχωρήσουν αρκετά στα φετινά playoffs.

Οι πρωταθλητές - και ο Κάρι - πρέπει να περάσουν βέβαια να περάσουν πρώτα το εμπόδιο των Κινγκς, αφού βρίσκονται πίσω με 2-1 στην σειρά του πρώτου γύρου. Ο All Star γκαρντ πάντως σίγουρα έκανε για ακόμα ένα βράδυ το καλύτερο που μπορούσε.

Για την ιστορία, ο Κάρι είναι την ίδια στιγμή ο 38ος σκόρερ στην ιστορία του NBA στην κανονική περίοδο με 21.712 πόντους.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ