NBA

NBA: Ο Ντρέιμοντ Γκριν εκτός Γουόριορς μετά από τη δολοφονική γροθιά στον Τζόρνταν Πουλ

Ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γουόριορς
Ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γουόριορς Ⓒ 2022 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Τον εαυτό του εκτός ομάδας έθεσε ο Ντρέιμοντ Γκριν μετά από τη δολοφονική γροθιά προς τον Τζόρνταν Πουλ. Άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση για πιθανή τιμωρία του.

Λίγες ημέρες μετά από τη δολοφονική γροθιά που εξαπέλυσε προς τον Τζόρνταν Πουλ και μία ημέρα μετά από την διαρροή του video στο TMZ που το "σκόρπισε" σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Ντρέιμοντ Γκριν μίλησε για πρώτη φορά για την απαράδεκτη ενέργειά του σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

"Αρχικά, είμαι λάθος γι' αυτά που έκανα. Απολογήθηκα στον Τζόρνταν Πουλ και στην οικογένειά του, πρόκειται για τεράστια ντροπή για εμένα, αλλά και για την ομάδα που πρέπει να ασχοληθεί με αυτή την κατάσταση. Η οικογένειά του είδε το video, η μητέρα του, ο πατέρας του. Ξέρω πως θα ένιωθε η δική μου μητέρα αν έβλεπε κάτι παρόμοιο" ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου φόργουορντ, που παραδέχθηκε πως όλη η ευθύνη βαραίνει τους δικούς του ώμους.

Ο Γκριν δεν προπονήθηκε την Πέμπτη (6/10), αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις και πήγε στο σπίτι του, όμως το συμβάν πήρε τεράστιες διαστάσεις από τη στιγμή που το video κυκλοφόρησε στα social media και στον παγκόσμιο Τύπο. Την ώρα που οι Γουόριορς αναζητούν τον άνθρωπο που διέρρευσε το ντοκουμέντο και υποστηρίζουν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του, το NBA εξετάζει όσα συνέβησαν και περιμένει κι αυτό την απόφαση της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο για τον εκκεντρικό αθλητή της.

Η απόφαση του Γκριν είναι να αποχωρήσει από την καθημερινότητα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θέλει να είναι ενεργός/διαθέσιμος στην πρεμιέρα με τους Λος Άντζελες Λέικερς για να πάρει το δαχτυλίδι του περσινού πρωταθλήματος, ωστόσο ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες.

"Αγαπώ τον Τζόρνταν Πουλ, είναι ο άνθρωπός μου και θα συνεχίσω να κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω, για να του κάνω τη ζωή πιο εύκολη. Θέλω να του δώσω λίγο χώρο αυτή τη στιγμή, δεν θέλω να τον πιέσω και δεν περιμένω και από εκείνον κάτι. Θέλω να παίξω στο ματς με τους Λέικερς, αλλά το αν πράγματι θα παίξω, είναι μια διαφορετική συζήτηση. Πρέπει να βρούμε την απάντηση. Πιστεύω πως η απολογία μου έγινε αποδεκτή από την ομάδα, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα" πρόσθεσε.

Στα 33 του, ο Γκριν ξέρει ότι το καλοκαίρι του 2023 μπορεί να αποχωρήσει από τους Γουόριορς αν "πετάξει" τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, γνωρίζει γενικώς ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά πολύ ρευστή. Και κυρίως, γνωρίζει ότι "πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω με τον εαυτό μου. Δεν περιμένω τη συμπόνοια κανενός. Ακόμη κι αν ήταν άσχημος ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσε το video, το λάθος είναι όλο δικό μου, θα το αποδεχθώ και θα προχωρήσω προς τα εμπρός".

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ