NBA

NBA: Ο Νίκολα Γιόκιτς αναδείχθηκε MVP των τελικών της Δύσης με αδιανόητους αριθμούς

Ο Νίκολα Γιόκιτς με το βραβείο του MVP των τελικών της Δύσης
Ο Νίκολα Γιόκιτς με το βραβείο του MVP των τελικών της Δύσης Ⓒ 2023 ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Στα χέρια του Νίκολα Γιόκιτς κατέληξε το βραβείο "Μάτζικ Τζόνσον", δηλαδή αυτό του MVP των τελικών της Δύσης, για τις απίθανες εμφανίσεις του στην σειρά με τους Λέικερς. Δείτε τα μυθικά του νούμερα.

Ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς με "σκούπα" (4-0) στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους, όντας καθοριστικός (και) στο Game 4 των τελικών της Δύσης κόντρα στους Λέικερς, στην νίκη της ομάδας του με 111-113, όπου είχε 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Απολύτως λογικά, αναδείχθηκε και MVP των τελικών της Δύσης.

Ο Σέρβος σέντερ έγινε έτσι ο κάτοχος του βραβείου "Μάτζικ Τζόνσον" (που δίνεται στον MVP των τελικών της Δύσης, στην Ανατολη το βραβείο φέρει το όνομα του Λάρι Μπερντ), με τους αριθμούς του να υποστηρίζουν και με το παραπάνω αυτή την απόφαση.

Στην σειρά με τους Λέικερς λοιπόν, ο Γιόκιτς είχε 27.8 πόντους, 14.5 ριμπάουντ, 11.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.3 κοψίματα μέσο όρο σε 41.8 λεπτά συμμετοχής, σε ένα μοναδικό σόου. Στο Game 4 με τους Λέικερς μάλιστα σημείωσε το 8ο φετινό του triple-double στα playoffs, σπάζοντας το ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν για τα περισσότερα triple-double σε μία postseason.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Γιόκιτς στο Game 4 με τους Λέικερς:

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ