NBA

NBA: Ο Μάνου Τζινόμπιλι είναι υποψήφιος για το Hall of Fame με την κλάση του 2022

Ο Μανού Τζινόμπιλι
Ο Μανού Τζινόμπιλι Ⓒ 2018 ERIC GAY/ASSOCIATED PRESS

Σπουδαία - και αναμενόμενη - τιμή για τον Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος είναι υποψήφιος για την είσοδό του στο Hall of Fame ως μέλος της κλάσης του 2022.

Ο Μανού Τζινόμπιλι είναι ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στην λίστα της επιτροπής για την είσοδο στο Hall of Fame για την κλάση του 2022.

Ο σπουδαίος Αργεντινός γκαρντ, ο οποίος είναι ένας από τους δύο παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα NBA, EuroLeague και χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες - ο άλλος είναι ο Μπιλ Μπράντλεϊ - είναι υποψήφιος μαζί με τους άλλοτε ΝΒΑερ Τιμ Χάρνταγουεϊ, Μαρκές Τζόνσον και Μάικλ Κούπερ, τον άλλοτε προπονητή του NBA, Τζορτζ Καρλ, τον άλλοτε προπονητή του NCAA, Μπομπ Χάγκινς, την προπονητή-θρύλο του γυμνασιακού πρωταθλήματος, Λέτα Άντριους, και τις θρύλους του WNBA, Σουίν Κας και Λίντσεϊ Γουάλεν.

Ο Τζινόμπιλι υπήρξε ένας από τους πυλώνες στην ομάδα-πρότυπο των Σπερς τις δεκαετίες του 2000 και του 2010, όντας ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες όλων των εποχών. Με την φανέλα των "Σπιρουνιών" κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, αναδείχθηκε και δύο φορές All Star (2005 και 2011), δύο φορές μέλος της 3ης καλύτερης πεντάδας του NBA (2008 και 2011) και μία φορά έκτος παίκτης της χρονιάς (2008).

Αυτό που γιγάντωσε τον μύθο του Τζινόμπιλι ωστόσο ήταν οι επιτυχίες του με την εθνική Αργεντινής, με την φανέλα της οποίας κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008), καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Ιντιανάπολις.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ