NBA

NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απέχει εννέα πόντους από τους 40.000 στην καριέρα του

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς Ⓒ 2024 RYAN SUN/ ASSOCIATED PRESS

Έτοιμος να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αφού πλέον χρειάζεται μόλις 9 πόντους για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που έσπασε το φράγμα των 40.000.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει (ακόμα) ένα ραντεβού με την ιστορία. Το κοντέρ του "Βασιλιά" γράφει αυτή τη στιγμή 39.991 πόντους μετά τους 31 που σημείωσε στην νίκη των Λέικερς επί των Γουίζαρντς. Και χρειάζεται πλέον μόνο εννέα πόντους για να γίνει ο πρώτος NBAερ με 40.000 πόντους στην κανονική περίοδο.

Ο ΛεΜπρόν είναι από πέρυσι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA. Έχει όμως την ευκαιρία να γράψει - ξανά - ιστορία. Και η πρώτη του ευκαιρία θα έρθει τα χαράματα της Κυριακής (3/3, 03:30 ώρα Ελλάδας), στον εντός έδρας αγώνα των Λέικερς με τους Νάγκετς.

Για την ιστορία, αν κάποιος προσθέσει και τους 8.023 πόντους που έχει σημειώσει στα playoffs ο ΛεΜπρόν, τότε το σύνολο των πόντων του ανεβαίνει στους 48.014 πόντους, σε ένα μυθικό νούμερο, αλλά και έναν νέο στόχο στην συνέχεια: Να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα σπάσει το φράγμα των 50.000 πόντων αν προστεθούν οι πόντοι που έχει σημειώσει σε κανονική περίοδο και playoffs.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ