ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Ο Κριστιάν Κολοκό δεν θέλει να είναι ο "κλώνος" του Εμπίντ

Ο Κριστιάν Κολοκό καρφώνει στο αντίπαλο καλάθι
Ο Κριστιάν Κολοκό καρφώνει στο αντίπαλο καλάθι AP PHOTO/DENIS POROY

Η πρόωρη σύγκριση με τον συμπατριώτη του Εμπίντ που δεν τρομάζει τον Κριστιάν Κολοκό και η δήλωση στο NBA Draft 2022 ύστερα από τη σεζόν εκτόξευσης στο Αριζόνα.

Τον παρομοιάζουν ήδη με τον Τζοέλ Εμπίντ. Είναι ακόμη νωρίς για τέτοιες συγκρίσεις. Γι' αρχή ο Κριστιάν Κολοκό θα χρειαστεί ν' αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ΝΒΑ.

Η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για το Draft 2022 είναι το πρώτο βήμα. Τις προϋποθέσεις τις έχει. Και κορμί και νούμερα.

Με ύψος 2μ16 και μια σειρά από ατομικές διακρίσεις είναι ένα ελκυστικό πρότζεκτ για το μέλλον. Ο Καμερουνέζος σέντερ, γεννημένος στη Γιαουντέ στις 20 Ιουνίου του 2000, εκτοξεύτηκε κατά την τρίτη σεζόν του στο Αριζόνα.

Το κολέγιο της Pac-12 Conference έφτασε ως το Sweet Sixteen της χρονιάς και σε αυτήν την πορεία ο Κολοκό ήταν εκ των βασικών συντελεστών. Στην κανονική περίοδο είχε 12.6 πόντους από 63.5% στα σουτ, 7.3 ριμπάουντ, 2.8 κοψίματα, 1.4 ασίστ και σχεδόν 1 κλέψιμο ανά συμμετοχή. Ψηφίστηκε καλύτερος αμυντικός της Περιφέρειας, πιο βελτιωμένος παίκτης και μέλος της κορυφαίας ομάδας.

Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν οι Αγριόγατες στην March Madness είχε συνολικά 68 πόντους και 39 ριμπάουντ. Τους 28 και τα 12 εξ αυτών στη μεγάλη πρόκριση επί του Τέξας Κρίστιαν στη φάση των 32.

Ο ίδιος ξεκίνησε το μπάσκετ για να μην πληρώνουν οι γονείς του το σχολείο. Περπατούσε αρκετή ώρα έως ότου φτάσει στο γήπεδο για προπόνηση. "Δεν είχα άλλη επιλογή", έλεγε σε συνέντευξή του.

Τώρα θέλει να είναι κάτι περισσότερο από ένα σχέδιο προς εξέλιξη. "Νομίζω πως είμαι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο", εξήγησε. Είναι ευέλικτος και προσαρμοστικός, άλλωστε "έχω μάθει να εντάσσομαι σε καινούργια μέρη". Τον βοηθάει ότι μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Αν ακούει κιόλας, δεν θα χρειάζεται να κινείται μονίμως στη σκιά του Εμπίντ και να τον καταπιεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ