NBA

NBA: Ο Κλέι Τόμπσον δεν ξεκίνησε βασικός για 1η φορά έπειτα 727 σερί αγώνες και απάντησε με την καλύτερη φετινή εμφάνισή του

Ο Κλέι Τόμπσον με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Κλέι Τόμπσον με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κλέι Τόμπσον είδε ένα απίστευτο σερί 727 αγώνων ως βασικός να σπάει στον αγώνα των Γουόριορς με τους Τζαζ και απάντησε κάνοντας season high με 35 πόντους.

Υπάρχει ένας αριθμός που ακολουθούσε τον Κλέι Τόμπσον πριν από το ματς των Γουόριορς με τους Τζαζ: 727. Αυτοί ήταν οι συνεχόμενοι αγώνες που ξεκίνησε στην βασική πεντάδα των Γουόριορς από τις 13 Μαρτίου 2012 και έναν αγώνα με τους Κλίπερς. Ένα απίθανο σερί. Ένα σερί που... έλαβε τέλος.

Ο Στιβ Κερ πήρε την μεγάλη απόφαση. Στον αγώνα με τους Τζαζ έφερε τον Κλέι Τόμπσον από τον πάγκο στην νίκη των Γουόριορς με 140-137. Και ο Κλέι Τόμπσον απάντησε όπως μόνο αυτός ξέρει: Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σταματώντας στους 35 πόντους με 7/13 τρίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής!

Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα ξεπέρασε τους 15.000 πόντους στην καριέρα του. Ένα ακόμα επίτευγμα σε μία βραδιά που έχει πλέον ιστορικό χαρακτήρα για αυτόν. "Όταν γίνεται κάτι τέτοιο μπορείς έχεις δύο επιλογές: Να κλάψεις ή να βγεις και να ανταποκριθείς. Νομίζω ότι έκανα το δεύτερο σήμερα" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, δείχνοντας τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με το ESPN το σερί των 727 αγώνων ως βασικός του Τόμπσον ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο ενεργό στο NBA πίσω από αυτά των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Ντέιμιαν Λίλαρντ και Στεφ Κάρι. Όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν. Ο Κλέι Τόμπσον όμως είναι ακόμα εδώ. Και δείχνει φρέσκος σε έναν νέο ρόλο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ