NBA

NBA: Ο Κέβιν Ντουράντ δεν θα πάψει να νιώθει σαν ρούκι όταν αλλάζει ομάδα

Ο Κέβιν Ντουράντ στο παιχνίδι των Σανς με τους Θάντερ
Ο Κέβιν Ντουράντ στο παιχνίδι των Σανς με τους Θάντερ AP PHOTO/CHRIS CARLSON

Δεν έχει αποβάλλει από μέσα του την ανάγκη ν' αποδεικνύει πράγματα ο Κέβιν Ντουράντ. Ιδίως όταν αλλάζει ομάδα και πρέπει αυτός να ενταχθεί σ' ένα φρέσκο σύνολο με αρχές και ρόλους.

Σόνικς που έγιναν Θάντερ, Γουόριορς, Νετς και τώρα Σανς. Στα 34 του ο Κέβιν Ντουράντ δεν έχει πολλά ν' αποδείξει ως ένας από τους εν ενεργεία σούπερ σταρς του NBA. Παρόλα αυτά ο ίδιος διαισθάνεται την πίεση ενός νεοφερμένου κάθε φορά που αλλάζει ομάδα.

Όπως ένιωσε την πρώτη ημέρα που μπήκε στη λίγκα, ως ένας άγουρος, ψηλόλιγνος 19χρονος φόργουορντ που όφειλε, αντίστοιχα συνέβη πριν και κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου που έκανε με τους Ήλιους στο νικηφόρο παιχνίδι με τους Θάντερ. Αν και οι 23 πόντοι με 10/15 σουτ πιστοποίησαν εξ αρχής μια ομαλή μετάβαση από το Μπρούκλιν στο Φοίνιξ, η αγωνία του ενώπιων της αγωνιστικής ευθύνης που κουβαλά στους ώμους του δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

"Νέο περιβάλλον, νέα κατάσταση, νέοι συμπαίκτες. Εννοώ ότι πάντα και κάθε νέα ημέρα νιώθω ότι πρέπει να επιβεβαιώνω τον εαυτό μου στους συμπαίκτες και στους προπονητές μου ανεξαρτήτως του τι έχω κάνει προηγουμένως στη λίγκα. Υπάρχει η πίεση να είμαι αυτός που είμαι καθημερινά" δήλωσε ο KD αφού είχε ήδη παίξει δίπλα σε Κρις Πολ, Ντέβιν Μπούκερ και ΝτιΆντρε Έιτον.

Ο Ντουράντ μάλιστα ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του που τον βοήθησαν να ενταχθεί στο υπόλοιπο σύνολο, καθώς "όποιος ήταν εκεί έξω προσπαθούσε να με κάνει να νιώσω όσο πιο άνετα γινόταν".

TAGS NBA ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ