NBA

NBA: Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς έβαλε 60 πόντους την ημέρα που σημάδεψε τη ζωή του

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς των Γουλβς
Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς των Γουλβς Ⓒ 2021 JAE C. HONG/ ASSOCIATED PRESS

Δύο χρόνια μετά από την εισαγωγή της μητέρας και του πατέρα του σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρζι, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς έπρεπε να κουβαλήσει τους Τίμπεργουλβς στο Σαν Αντόνιο. Και το έκανε, με 60 πόντους και με ρεκόρ καριέρας στο NBA.

Ρεκόρ καριέρας με 60 πόντους. 12/20 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 15/16 βολές, 17 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο, 32 πόντοι στην τρίτη περίοδο, εκτός έδρας νίκη επί των Σαν Αντόνιο Σπερς. Αυτός ήταν ο απολογισμός του Καρλ-Άντονι Τάουνς τα ξημερώματα της Τρίτης (15/3), μίας ημέρας που ο σέντερ των Τίμπεργουλβς δεν θα ξεχάσει ποτέ. Και πως να την ξεχάσει όταν η 14η Μαρτίου θα είναι πάντα μία άσχημη ημερομηνία για εκείνον και για την οικογένειά του...

"Χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που οι γονείς μου μπήκαν στο JFK Medical Center με κορονοϊό. Στο ίδιο νοσοκομείο στο οποίο η μητέρα μου με γέννησε, στο ίδιο νοσοκομείο την είδα να αρχίζει να χάνει τη μάχη για τη ζωή. Δύο χρόνια μετά, μπήκα στο AT&T Center με τον μεγαλύτερο φύλακα-άγγελο που θα μπορούσα να ζητήσω και έβαλα 60 πόντους απέναντι στον προπονητή με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NBA. Γιατί τα λέω αυτά; Για να εξηγήσω πως όσα εμπόδιο κι αν σου βάζει η ζωή, μπορείς να βγεις πιο δυνατός. Οι δυσκολίες δεν αντέχουν στον χρόνο, οι δυνατοί άνθρωποι όμως αντέχουν. Μου λείπεις μαμά. Αυτό το παιχνίδι, η ζωή μου όλη, είναι αφιερωμένα σε εσένα" έγραψε ο Τάουνς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η μητέρα του σέντερ των Τίμπεργουλβς πέθανε έναν μήνα μετά από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Απριλίου του 2020, αφού προηγουμένως είχε μείνει σε κώμα για εβδομάδες.

TAGS NBA ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ