NBA

NBA: Ο Φρεντ ΒανΒλίτ έγραψε ιστορία, έγινε ο πρώτος undrafted που έγινε draft

Ο Φρεντ ΒανΒλίτ των Ράπτορς
Ο Φρεντ ΒανΒλίτ των Ράπτορς Ⓒ 2021 ADAM HUNGER/ ASSOCIATED PRESS

Ο μοναδικόςπαίκτης του NBA που αν και undrafted, έγινε draft είναι πλέον ο Φρεντ ΒανΒλίτ, ο οποίος γράφει τη δική του ιστορία σε μία Λίγκα που δίνει ευκαιρίες και δικαιώνει όσους δουλεύουν σκληρά.

Μία πολύ ιδιαίτερη πρωτιά έχει από τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/2) ο Φρεντ ΒανΒλίτ. Ο 27χρονος γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς είναι πλέον ο μοναδικός undrafted που έγινε draft στην ιστορία του NBA κι αν αυτό που μόλις διαβάσατε δεν βγάζει νόημα, θα σας το εξηγήσουμε με απλά λόγια.

Ο ΒανΒλίτ, ο οποίος έχει φέτος 21.6 πόντους (44.5% στο δίποντο, 39.7% στο τρίποντο, 87.3% στις βολές), 4.6 ριμπάουντ, 7.1 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά 38.6 λεπτά σε 48 αγώνες, μπήκε στη Λίγκα ως undrafted, καθώς ουδείς τον επέλεξε στη διαδικασία του 2016. Από τα 7.9 λεπτά σε 37 αγώνες στη ρούκι χρονιά του μέχρι τα φετινά 38.6 που είναι τα περισσότερα στο πρωτάθλημα, ο πρώην παίκτης του Πανεπιστημίου Γουτσιτά Στέιτ πέρασε από πολλά στάδια, αναδείχθηκε πρωταθλητής και πλέον έχει και μία ιδιαίτερη πρωτιά.

Στο 2022 All-Star Game Draft ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τον επέλεξε για την ομάδα του και έτσι ο ΒανΒλίτ έγινε ο πρώτος undrafted που έγινε draft, έστω και σε διαδικασία για τον αγώνα επίδειξης που γίνεται κάθε χρόνο με τους κορυφαίους αθλητές του NBA.

TAGS NBA NBA ALL STAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ