NBA

NBA: Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι το 90% των κρουσμάτων σχετίζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο Άνταμ Σίλβερ στη διάρκεια του NBA Draft 2019
Ο Άνταμ Σίλβερ στη διάρκεια του NBA Draft 2019 Ⓒ 2019 JULIO CORTEZ / ASSOCIATED PRESS

Ο Άνταμ Σίλβερ μίλησε στο NBA Today του ESPN, αποκαλύπτοντας πως το 90% των έως τώρα κρουσμάτων σχετίζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

"Δεν υπάρχουν σχέδια για παύση της σεζόν". Ευθύς και ξεκάθαρος παρουσιάστηκε ο Άνταμ Σίλβερ στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο NBA Today του ESPN την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στα ενδότερα της Λίγκας.

Ο κομισάριος αιτιολόγησε μάλιστα την άποψη περί μη παύσης της σεζόν, εξηγώντας πως "εξετάζουμε όλες τις επιλογές, ειλικρινά έχουμε πρόβλημα να προσεγγίσουμε ποια θα ήταν η λογική για να παύσουμε τη σεζόν. Αυτός ο ιός δεν θα εξαλειφθεί, οπότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αυτό είναι που βιώνουμε στη Λίγκα τη δεδομένη χρονική.

Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα, κοιτάζουμε ποιοι είμαστε σε επίπεδο ρόστερ και παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Το σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους, είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε. Κάνουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν οργανισμοί σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη που ελέγχονται τόσο συχνά".

Ενώ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό και τα έως τώρα κρούσματα στο ΝΒΑ, σχολίασε: "Έχουμε πολλά δεδομένα, που εξετάζουμε. Από τους αθλητές και προπονητές που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κι εν συνεχεία έκαναν την τρίτη (ενισχυτική) δόση, είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Κι αντίστοιχα έχουν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Θα έλεγα στην κοινωνία και σε όλους πως η τρίτη (ενισχυτική) δόση είναι πολύ αποδοτική.

Περισσότεροι από το 95% των μελών του ΝΒΑ είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά αντίστοιχα το 65% των παικτών έχει κάνει την τρίτη (ενισχυτική) δόση. Είμαστε σε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών για το πώς θα ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο αυτό το ποσοστό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το 90% των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί αφορούν τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού".

TAGS NBA ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ