NBA

NBA: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ ήταν εξ αρχής αντίθετοι με το tanking των Ντάλας Μάβερικς

NBA: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ ήταν εξ αρχής αντίθετοι με το tanking των Ντάλας Μάβερικς
© 2023 TONY GUTIERREZ / AP IMAGES

Σύμφωνα με το Ringer, η ιδέα του tanking έπεσε στο τραπέζι για τους Ντάλας Μάβερικς αρκετά πριν υλοποιηθεί και φέρει το πρόστιμο από το ΝΒΑ. Δεν έβρισκε άπαντες σύμφωνους, όμως.

Οι Ντάλας Μάβερικς πλήρωσαν ακριβά την απόφαση που πήραν να παρατήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν για να προλάβουν το play-in tournament του ΝΒΑ. Την επομένη της επισημοποίησης της ποινής που τους επιβλήθηκε μάλιστα, το Ringer αποκάλυψε πως εδώ κι αρκετό καιρό είχαν αλλάξει στόχους, κοιτάζοντας περισσότερο στο 2023/24 κι όχι στο τι μπορούν να καταφέρουν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως πριν από μερικές εβδομάδες υπήρξε συζήτηση εντός του οργανισμού για το ενδεχόμενο να μεταβληθεί άρδην το rotation ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για... ήττες, στην τελική ευθεία της regular season. Ο λόγος; Προφανής. Να αυξηθούν οι πιθανότητες για μια θέση στην πρώτη δεκάδα του NBA Draft 2023.

Κάτι στο οποίο όμως αντιτάχθηκαν τα δύο μεγάλα αστέρια του Ντάλας, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Καϊρί Ίρβινγκ. Αμφότεροι καταγράφηκαν ως ενάντιοι σε μια τέτοια τακτική προσέγγιση από την πλευρά του οργανισμού, εξηγώντας πως δεν πρόκειται να καθίσουν στον πάγκο με σκοπό να επιτευχθεί το tanking.

Όχι ότι άλλαξε κάτι δραματικά βέβαια στο διάστημα που ακολούθησε, αφού οι Ντάλας Μάβερικς έχαναν πιο συχνά απ ότι κέρδιζαν με αποτέλεσμα να χάσουν κι άλλο έδαφος. Έως ότου πάρουν την οριστική απόφαση να πετάξουν λευκή πετσέτα λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας, γεγονός που έφερε το πρόστιμο - μαμούθ των 750.000 δολαρίων από το ΝΒΑ.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ