BASKETBALL ANALYSIS

NBA, Ντέβιν Μπούκερ: Η ανάλυση της 52αρας του σταρ των Σανς

Ο Ντέβιν Μπούκερ
Ο Ντέβιν Μπούκερ Ⓒ 2024 ROSS D. FRANKLIN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέβιν Μπούκερ τα διέλυσε όλα κόντρα στους Πέλικανς σταματώντας στους 52 πόντους και το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την μυθική εμφάνισή του, σε μία αποθέωση του ταλέντου του. 

Ο Ντέβιν Μπούκερ πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση κόντρα στους Πέλικανς, οδηγώντας τους Σανς στην νίκη με 123-109 μέσα στην Νέα Ορλεάνη.

Ο σταρ του Φοίνιξ ήταν ασταμάτητος, σκόραρε όπως και όποτε ήθελε, τελείωσε τον αγώνα έχοντας 52 πόντους και υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο ότι είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του NBA.

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την εμφάνισή του.

Η αποθέωση του ταλέντου του και το "πάντρεμα" με Ντουράντ, Μπιλ

Ο Μπούκερ είχε ήδη 25 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο φινάλε του αγώνα, η στατιστική του προκαλούσε δέος: 52 πόντοι με 12/19 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 10/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε 37 λεπτά συμμετοχής. Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shotchart του Ντέβιν Μπούκερ κόντρα στους Πέλικανς
Το Shotchart του Ντέβιν Μπούκερ κόντρα στους Πέλικανς Ⓒ 2023 DARRYL WEBB/ ASSOCIATED PRESS/HUDL INSTAT

Με κυκλάκι τα εύστοχα σουτ, με "x" τα άστοχα

Ιδού και οι τρόποι που έκανε την ζημιά στους Πέλικανς:

Παρατηρώντας κάποιος το πώς σκόραρε ο Μπούκερ, βλέπει ότι το έκανε με κάθε τρόπο: Δημιούργησε για τον εαυτό του σε κατάσταση Pick and Roll, σκόραρε στο ανοιχτό γήπεδο, έπαιξε ένας εναντίον ενός, έπαιξε με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι. Κινήθηκε μακριά από την μπάλα. Και είναι όλα αυτά που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και τον βοηθούν να ταιριάξει με τους Κέβιν Ντουράντ και Μπράντλι Μπιλ, δύο παίκτες δηλαδή που επίσης είναι σκόρερ..

Οι τραυματισμοί δεν έχουν αφήσει την τριάδα των σταρ να συνυπάρξει στο παρκέ όσο θα ήθελε. Αγώνας όπως κόντρα στους Πέλικανς όμως θυμίζουν στον κόσμο ότι ο λόγος που αρκετοί πίστευαν ότι η συνύπαρξή τους μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα είναι επειδή και οι τρεις μπορούν να παίξουν με και χωρίς την μπάλα στα χέρια.

Ο Μπούκερ το έχει κάνει αυτό με τον Κρις Πολ. Ο Ντουράντ με τον Στεφ Κάρι, τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Καϊρί Ίρβινγκ. Ο Μπιλ με τον Τζον Γουόλ. Δεν είναι δηλαδή κάτι νέο για αυτούς να χρειάζεται ενίοτε να είναι μακριά από την μπάλα και άλλες στιγμές να παίρνουν αυτοί την ευθύνη.

Στην μέση όλων αυτών βρίσκεται ο Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος την φετινή σεζόν έχει 27 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 7.7 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) μέσο όρο, με 38% στα τρίποντα (ρεκόρ καριέρας) σε 36 λεπτά συμμετοχής. Είναι αυτός που δίνει ώθηση στους Σανς. Και κόντρα στους Πέλικανς θύμισε γιατί συμβαίνει αυτό.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ