NBA

NBA, Μπουλς: Φιάσκο και ντροπή στην βράβευση της ομάδας του 1996 - δεν πήγε ο Τζόρνταν, αποδοκιμάστηκε ο Κράουζε και έκλαψε η χήρα του

NBA, Μπουλς: Φιάσκο και ντροπή στην βράβευση της ομάδας του 1996 - δεν πήγε ο Τζόρνταν, αποδοκιμάστηκε ο Κράουζε και έκλαψε η χήρα του
PRINTSCREEN

Μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού εκτυλίχθηκε στην βράβευση της ομάδας του 1996 από τους Μπουλς, με φίλους του Σικάγο να γιουχάρουν τον Τζέρι Κράουζε κάνοντας την χήρα του, Θέλμα, να βάλει τα κλάματα. Δεν πήγαν Τζόρνταν, Πίπεν και Ρόντμαν.

Η απόλυτη γιορτή των Μπουλς εξελίχθηκε στο απόλυτο φιάσκο. Οι "Ταύροι" θέλησαν να τιμήσουν στο ημίχρονο του αγώνα με τους Γουόριορς την ομάδα της σεζόν 1995/96 (και άλλα 13 μέλη του συλλόγου), που κατά πολλούς θεωρείται η καλύτερη όλων των εποχών, αφού ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 72-10 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Όσα έγιναν όμως θα μείνουν στην ιστορία για όλους τους λάθους λόγους, σε μερικές από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές που έχουν συμβεί ποτέ σε παρκέ του NBA.

Αρχικά, οι Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν και Ντένις Ρόντμαν (οι τρεις σταρ εκείνης της ομάδας) δεν έδωσαν το παρών, με τον Τζόρνταν και τον Ρόντμαν να στέλνουν ευχαριστήριο VIDEO, αλλά όχι τον Πίπεν. Αυτό όμως αποδείχθηκε το μικρότερο κακό σε σχέση με όσα ακολούθησαν και έβαλαν έναν μόνιμο λεκέ στην ιστορία της ομάδας.

Οι Μπουλς παρουσίασαν ένα προς ένα όλα τα άτομα που συνέθεσαν εκείνο το σύνολο που θαύμασε ο κόσμος. Κάποια στιγμή λοιπόν, στον πίνακα εμφανίστηκε η φωτογραφία του Τζέρι Κράουζε, που υπήρξε τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς από το 1985 έως το 2003, φτιάχνοντας ουσιαστικά εκείνη την ομάδα, ο οποίος πέθανε το 2017. Με την κακή του σχέση με τον Τζόρνταν όμως να είναι γνωστή, αρκετοί φίλοι των Μπουλς άρχισαν να γιουχάρουν έντονα, με την κάμερα να πιάνει την χήρα του, Θέλμα, να κλαίει, σε μία από τις πιο άβολες στιγμές στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού.

Η κίνηση αυτή κατακρίθηκε αμέσως από τους σχολιαστές του αγώνα των Μπουλς, με τους ίδιους τους "Ταύρους" να υποχρεώνονται να βγάλουν άμεσα ανακοίνωση με δήλωση του προέδρου τους, Μάικλ Ρέιντσντορφ, αναφέροντας:

"Ο Τζέρι Κράουζε κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και αναδείχθηκε δύο φορές παράγοντας της χρονιάς. Μπήκε στο Hall of Fame για τα επιτεύγματά του και είναι σημαντικό μέρος της ιστορίας μας. Το μεγαλείο του πρέπει να γιορτάζεται και αξίζει τον σεβασμό μας. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που η σύζυγός του, Θέλμα, βρέθηκε μαζί μας σε μία βραδιά που τον αναγνωρίσαμε ως σημαντικό μέλος των Μπουλς".

Δείτε το VIDEO με την στιγμή που οι φίλοι των Μπουλς γιουχάισαν τον Κράουζε, το κλάμα της συζύγου του και την αντίδραση των σχολιαστών της ομάδας αμέσως μετά:

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ