NBA

NBA, Μάβερικς: Σπουδαία κίνηση, πήραν τον Γουντ με ανταλλαγή από τους Ρόκετς

Ο Κρίστιαν Γουντ με την φανέλα των Ρόκετς
Ο Κρίστιαν Γουντ με την φανέλα των Ρόκετς Ⓒ 2022 ERIC CHRISTIAN SMITH/ ASSOCIATED PRESS

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησαν οι Μάβερικς, αφού σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον Κρίστιαν Γουντ (27 χρονών, 2.06 μέτρα) από τους Ρόκετς για χάρη τεσσάρων παικτών και του Νο26 του φετινού NBA Draft.

Οι Μάβερικς ενδέχεται να πρόσθεσαν στο ρόστερ τους το κομμάτι που τους έλειπε. Για τον Κρίστιαν Γουντ (27 χρονών, 2.06 μέτρα) ο λόγος, τον οποίο απέκτησαν μέσω ανταλλαγής από τους Ρόκετς, στέλνοντας στο Χιούστον... ψίχουλα.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, το Ντάλας έστειλε το Νο26 του φετινού NBA Draft και τους Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Μαρκίς Κρις, Τρέι Μπερκ και Στέρλινγκ Μπράουν. Τέσσερις παίκτες δηλαδή που δεν είχαν ρόλο στο βασικό ροτέισον της ομάδας.

Όσο για τον λόγο που έκαναν οι Ρόκετς αυτή την κίνηση; Για να δημιουργήσουν χώρο να δώσουν χρόνο συμμετοχής στον Αλπερέν Σενγκούν, αλλά και στο Νο3 του NBA Draft (πιθανότατα τον Πάολο Μπανκέρο του Ντιουκ).

Ο Γουντ είναι - τουλάχιστον στα χαρτιά - το ιδανικό συμπλήρωμα των Μάβερικς και - φυσικά - του Λούκα Ντόντσιτς. Ένας φόργουορντ/σέντερ που σουτάρει καλά από την περιφέρεια, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να παίξει και το Pick and Roll, παίρνει ριμπάουντ και μπορεί να παίξει τον ρόλο του rim protector. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 17.9 πόντους, 10.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1 κόψιμο μέσο όρο με 39% στα τρίποντα σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Μετά την απόκτηση του Γουντ, προτεραιότητα πλέον για τους Μάβερικς είναι να κρατήσουν στην ομάδα τον Τζέιλεν Μπράνσον, τον οποίο ήδη πολιορκούν οι Νικς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ