NBA

NBA, Μάβερικς - Νάγκετς: Οι διαιτητές ακύρωσαν με... VAR τρίποντο του Ντόντσιτς, έπαιξαν ξανά 2 δευτερόλεπτα και ο Τσάντσαρ έβαλε buzzer-beater από το κέντρο

NBA, Μάβερικς - Νάγκετς: Οι διαιτητές ακύρωσαν με... VAR τρίποντο του Ντόντσιτς, έπαιξαν ξανά 2 δευτερόλεπτα και ο Τσάντσαρ έβαλε buzzer-beater από το κέντρο
PRINTSCREEN

Μία από τις πιο τρελές αλληλουχίες φάσεων εκτυλίχθηκε στον αγώνα των Μάβερικς με τους Νάγκετς, με τους διαιτητές να καλούν πίσω τους παίκτες μετά το τέλος του πρώτου μέρους ακυρώνοντας τρίποντο του Ντόντσιτς, να επαναλαμβάνουν τα 2 τελευταία δευτερόλεπτα και τον Τσάντσαρ να ευστοχεί από το κέντρο.

Στο NBA όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό που έγινε ωστόσο στο φινάλε του πρώτου μέρους ανάμεσα στους Μάβερικς με τους Νάγκετς - που οδήγησε σε μία τρελή αλληλουχία φάσεων - δεν έχει ξαναγίνει. Και δύσκολα θα ξαναγίνει.

Σε ένα σκηνικό που δύσκολα θα ξαναδεί κανείς, οι Μάβερικς πήγαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του πρώτου μέρους προηγούμενοι με 59-52. Όταν ξεκίνησε όμως το δεύτερο μέρος τελικά το σκορ ήταν 56-55! Και αυτό οφείλεται σε ένα replay, σε μία φάση που θυμίζει... VAR. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Με το σκορ να είναι 56-52 και τους Μάβερικς να έχουν την τελευταία επίθεση, ο Λούκα Ντόντσιτς ευστόχησε σε buzzer-beater τρίποντο, κάνοντας το σκορ 59-52 για το Ντάλας. Με τους παίκτες να πηγαίνουν λοιπόν στα αποδυτήρια, οι διαιτητές είδαν - ως όφειλαν βάσει κανονισμών - την φάση για να διαπιστώσουν αν το σουτ ήταν εμπρόθεσμο. Όταν το έκαναν όμως διαπίστωσαν ότι πριν επιχειρήσει το σουτ ο Σλοβένος είχε πατήσει στην πλάγια γραμμή. Αποτέλεσμα; Να αποφασίσουν να ακυρώσουν το καλάθι και να επαναληφθούν τα 2 τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου. Και τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα.

Έχοντας την τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου με μόλις 2 δευτερόλεπτα για το φινάλε, οι Νάγκετς έριξαν στο παρκέ το μυστικό τους όππλο: Τον Βλάτκο Τσάντσαρ, ο οποίος στο τέλος κάθε προπόνησης επιχειρεί περίπου 50 τρίποντα από το κέντρο απλώς για να είναι έτοιμος αν χρειαστεί ποτέ για την ομάδα του. Ο Σλοβένος λοιπόν πήρε την μπάλα από την επαναφορά, σηκώθηκε με αυτοπεποίθηση από το κέντρο του γηπέδου και ευστόχησε σε buzzer-beater, κάνοντας το σκορ 56-55!

"Τον αποκαλούμε half-court Βλάκτο. Για αυτό τον έριξα στο παρκέ. Ο τύπος έχει απίθανη ικανότητα στο να βάζει τέτοια σουτ. Πιστεύω πως το γεγονός ότι το έκανε σε ένα τέτοιο παιχνίδι άλλαξε όλο τον ρυθμό" δήλωσε μετά τον αγώνα ο τεχνικός των Νάγκετς, Μάικ Μαλόουν, αποθεώνοντας τον παίκτη του. Και δεν είχε άδικο για το γεγονός ότι άλλαξε το μομέντουμ, αφού τελικά οι - χωρίς Γιόκιτς, Μάρι και Γκόρντον - Νάγκετς άλωσαν με 98-97 το Ντάλας!

Δείτε το VIDEO με το απίθανο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα των Μάβερικς με τους Νάγκετς:

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ