NBA

NBA, Λούκα Ντόντσιτς - η ραψωδία κόντρα στους Γκρίζλις: Ήταν υπεύθυνος για τους 66 από τους 125 πόντους των Μάβερικς

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς Ⓒ 2023 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Λούκα Ντόντσιτς διέλυσε τα πάντα στην νίκη των Μάβερικς επί των Γκρίζλις στην νίκη της ομάδας του επί των Γκρίζλις όντας υπεύθυνος για 66 από τους 125 πόντους του Ντάλας. Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ, οδηγώντας τους Μάβερικς στην νίκη με 125-110 επί των Γκρίζλις στο Μέμφις, σημειώνοντας το 58ο triple-double της καριέρας του στο NBA.

Ο Σλοβένος γκαρντ τα έκανε - πάλι - όλα, κουβαλώντας τους Μαβς σε ολόκληρο το παιχνίδι, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 35 πόντους με 5/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 7/10 βολές, 12 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 40 λεπτά συμμετοχής. Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Λούκα Ντόντσιτς κόντρα στους Γκρίζλις
Το Shot Chart του Λούκα Ντόντσιτς κόντρα στους Γκρίζλις Ⓒ 2023 NELL REDMOND/ ASSOCIATED PRESS/HUDL INSTAT

Οι τρόποι που εκτέλεσε και οι συνολικά 66 πόντοι που ήταν υπεύθυνος

Με τον Καϊρί Ίρβινγκ να τίθεται εκτός αγώνα τελευταία στιγμή, ο Ντόντσιτς επέστρεψε για ένα παιχνίδι στις μέρες που ήταν υπεύθυνος για όλη την επίθεση των Μάβερικς σε επίπεδο δημιουργίας και εκτέλεσης. Οι πληγωμένοι Γκρίζλις αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ποτέ απάντηση, με τον Σλοβένο σούπερ σταρ να καταφέρνει σύμφωνα με το Hudl Instat να σκοράρει με έξι διαφορετικούς τρόπους.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ντόντσιτς βέβαια - και ενδεικτικό της εξάρτησης των Μάβερικς από αυτόν, είναι ότι οι 12 ασίστ του έδωσαν άλλους 31 πόντους στην ομάδα του. Κοινώς, ο Σλοβένος ήταν υπεύθυνος για τους 66 από τους 125 πόντους των Μαβς, κάτι που μεταφράζεται στο 52.5% των πόντων της ομάδας του. Πλέον ευνοημένος ήταν ο Ντέρικ Τζόουνς, που σημείωσε 10 από τους 22 πόντους χάρη στις πάσες στου Σλοβένου.

Ο Ντόντσιτς έχει ξεκινήσει καυτός την σεζόν, δείχνοντας έτοιμος να ανεβάσει επίπεδο τους Μάβερικς. Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σχετικά με το κατά πόσο οι Μαβς θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι φέτος δεδομένου ότι πίσω από τον Ντόντσιτς και τον Ίρβινγκ δεν έχουν άλλο παίκτη που να έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα στην επίθεση, ενώ η άμυνα της ομάδας είναι... ύποπτη.

Αυτό που παραδέχονται όλοι ωστόσο είναι ότι η κλάση και των δύο είναι αρκετή για να κάνει τους Μαβς επικίνδυνους. Και όταν ο Ντόντσιτς παίζει έτσι, οι Μάβερικς είναι πολύ επικίνδυνοι.

TAGS NBA ΗΠΑ BASKETBALL ANALYSIS ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ