NBA

NBA, Λίλαρντ: Η λίγκα ενδεχομένως να ασκήσει βέτο σε πιθανή ανταλλαγή του στους Χιτ αν θεωρήσει πως έγινε με περίεργο τρόπο

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ με την φανέλα των Μπλέιζερς
Ο Ντέμιεν Λίλαρντ με την φανέλα των Μπλέιζερς Ⓒ 2022 CRAIG MITCHELLDYER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ εξακολουθεί να θέλει ανταλλαγή από τους Μπλέιζερς και έχει προτίμηση στους Χιτ, ωστόσο ΜΜΕ στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι στο NBA υπάρχουν σκέψεις να ασκηθεί βέτο σε περίπτωση που παραχωρηθεί στο Μαϊάμι, αν διαπιστωθεί ότι αυτό έγινε με λάθος τρόπο.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ έχει ζητήσει εδώ και μερικές εβδομάδες ανταλλαγή από τους Μπλέιζερς. Ο μάνατζέρ του, Άαρον Γκούντγουιν, φέρεται να είπε στις ομάδες ότι θέλει να πάει μόνο στους Χιτ, για να τις αποτρέψει από το να κάνουν πρόταση. Αυτό δεν άρεσε στο NBA. Και το παιχνίδι... μόλις ξεκίνησε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σαμ Αμικό, στην λίγκα σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκήσουν βέτο σε πιθανή ανταλλαγή αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη είδηση ισχύει. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, το NBA επιβεβαίωσε ότι δεν ισχύει πως ο εκπρόσωπος του Λίλαρντ απέτρεψε ομάδες από το να κάνουν πρόταση.

Συγκεκριμένα, η λίγκα έστειλε επιστολή στις 30 ομάδες, αναφέροντας πως αν διαπιστωθεί πως ένας παίκτης ή ένας ατζέντης αναφέρει δημόσια πως ο παίκτης δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μία ομάδα αν γίνει ανταλλαγή σε αυτή, τότε θα τιμωρηθεί. Στην ίδια επιστολή, αναφέρεται ότι το NBA μίλησε με τον Λίλαρντ, τον εκπρόσωπό του, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ο σταρ των Μπλέιζερς θα παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα και να ανήκει την νέα σεζόν, ενώ ο Γκούντγουιν ανέφερε ότι ποτέ δεν απείλησε ομάδες πως ο πελάτης του δεν θα αγωνιστεί σε αυτές.

Η λίγκα πρόσθεσε ακόμα στην επιστολή της ότι έπειτα από επικοινωνία που είχε με αρκετές ομάδες για το θέμα, η απάντηση που πήρε ήταν πως "σε μεγάλο, αλλά όχι απόλυτο βαθμό ίσχυαν τα λεγόμενα του Γκούντγουιν", με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και η αναμονή... συνεχίζεται.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ