NBA

NBA, Λίλαρντ: Η 60άρα κόντρα στους Τζαζ και τα ρεκόρ που έσπασε

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ σε αγώνα των Μπλέιζερς με τους Τζαζ
Ο Ντέμιεν Λίλαρντ σε αγώνα των Μπλέιζερς με τους Τζαζ Ⓒ 2023 STEVE DYKES/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ σταμάτησε στους 60 πόντους στην νίκη των Μπλέιζερς επί των Τζαζ και στο μεσοδιάστημα έγαψε ιστορία, πιάνοντας ή ξεπερνώντας θρύλους του NBA.

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ διέλυσε με 60 πόντους τους Τζαζ και οδήγησε τους Μπλέιζερς στην νίκη με 134-124, σε μία ακόμα υπενθύμιση ότι είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία του NBA.

Ο σταρ των Μπλέιζερς βρέθηκε σε μαγικό βράδυ, αφού για να σημειώσει 60 πόντους είχε 12/14 δίποντα, 9/15 τρίποντα, 9/10 βολές, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, σε μία μοναδική παράσταση.

Αυτή ήταν η 14η φορά στην καριέρα του που ο Λίλαρντ έσπασε το φράγμα των 50 πόντων, πιάνοντας - σύμφωνα με τα αναλυτικά στατιστικά του ESPN - τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ρικ Μπάρι στην 6η θέση της σχετικής λίστας. Παράλληλα ήταν η τέταρτη 60αρα της καριέρας του, στην 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της λίγκας (σε... ισοβαθμία με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Τζέιμς Χάρντεν), με τους Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (72) και Κόμπι Μπράιαντ (6) να είναι μπροστά του. Ο Λίλαρντ όμως είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με τρία διαφορετικά παιχνίδια όπου είχε τουλάχιστον 60 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο ίδιο ματς.

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά ο All Star γκαρντ ανέβηκε και μία ακόμα θέση στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA. Συγκεκριμένα, χάρη στα 9 τρίποντα που σημείωσε ξεπέρασε τον Βινς Καρτερ (2.290 τρίποντα στην καριέρα του) και πλέον βρίσκεται στην 6η θέση της σχετικής λίστας με 2.292 τρίποντα (and... counting). Από πάνω του στην σχετική λίστα έχει πλέον μόνο τους Στεφ Κάρι, Ρέι Άλεν, Τζέιμς Χάρντεν, Ρέτζι Μίλερ και Κάιλ Κόρβερ.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Λίλαρντ κόντρα στους Τζαζ:

TAGS NBA ΗΠΑ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ