NBA

NBA, ΛεΜπρόν και Χαμ εναντίον διαιτησίας: "Υπάρχει ασυνέπεια στα σφυρίγματα"

NBA, ΛεΜπρόν και Χαμ εναντίον διαιτησίας: "Υπάρχει ασυνέπεια στα σφυρίγματα"
AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντάρβιν Χαμ τα έβαλαν με τους διαιτητές μετά την ήττα από τους Σανς λόγω των μόλις 8 βολών που εκτέλεσαν οι Λείκερς, κάνοντας λόγο για ασυνέπεια στα σφυρίγματα και ένα αφήγημα ότι το Λ.Α προσπαθεί συνέχεια να κερδίζει φάουλ.

Οι Λέικερς γνώρισαν την ήττα στο Φοίνιξ από τους Σανς (123-113) και μετά τον αγώνα είχαν να πουν πολλά. Όχι για το παιχνίδι, αλλά για την διαιτησία, αφού οι βολές ήταν 19-8 για το Φοίνιξ, ενώ το Λ.Α δεν εκτέλεσε βολή στο δεύτερο μέρος.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν αυτός που έκανε την αρχή. "Πολλοί προπονητές και ομάδες λένε ότι οι Λέικερς κερδίζουν πολλές βολές. Υπάρχει ένα αφήγημα ότι το μόνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στις βολές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο "Βασιλιάς", για να προσθέσει:

"Εννοώ, έχουμε επιθετικούς παίκτες. Αυτό κάνουμε. Πάμε προς το καλάθι. Σουτάρουμε και από την περιφέρεια, αλλά δεν παίρνουμε 40, 50 τρίποντα σε κάθε ματς. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε τέτοια ομάδα, οπότε πηγαίνουμε στο ζωγραφιστό, επειδή είμαστε καλοί σε αυτό.

Το να εκτελέσουμε όμως 8 βολές... σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί. Ξέρω ότι εγώ σίγουρα σε μερικές φάσεις δέχθηκα κάποια χτυπήματα που δεν δόθηκαν φάουλ. Αυτά συμβαίνουν όμως".

Ο Ντάρβιν Χαμ από την πλευρά του θέλησε να συγκρατηθεί αλλά... δεν τα κατάφερε. "Δεν είμαι κάποιος που χρησιμοποιεί τους διαιτητές ως δικαιολογία, αλλά είναι πλέον πολύ δύσκολο να μην το κάνω αυτό λόγω της ασυνέπειας που υπάρχει" ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Λείκερς, για να προσθέσει κλείονντας:

"Βλέπω τους παίκτες μου να χρεώνονται με φάουλ στην μία πλευρά και στην άλλη σε παρόμοιες φάσεις δεν σφυρίζεται κάτι. Είμαστε μία ομάδα που θέλει να εκτελεί περισσότερες βολές από τους αντιπάλους μας. Λέω στους παίκτες μου να πηγαίνουν προς το καλάθι. Μας αρέσει αυτό. Αλλά δεν παίρνουμε σφυρίγματα.

Βλέπω τύπους να μας σπρώχνουν στα πλευρά, να κατεβάζουν τα χέρια στα κεφάλια μας, να πάνε για τάπα αλλά να μην βρίσκουν την μπάλα αλλά να χτυπάνε χέρια και δεν σφυρίζεται κάτι. Πρέπει λοιπόν να βρούμε άλλους τρόπους, αλλά είναι δύσκολο".

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ