NBA

NBA: "Κλείδωσε" η αλλαγή κανονισμού για τα take-fouls, μονιμοποιείται το play-in tournament

NBA Commissioner Adam Silver arrives at a news conference before Game 1 of basketball's NBA Finals between the Golden State Warriors and the Boston Celtics in San Francisco, Thursday, June 2, 2022. (AP Photo/Jeff Chiu)
NBA Commissioner Adam Silver arrives at a news conference before Game 1 of basketball's NBA Finals between the Golden State Warriors and the Boston Celtics in San Francisco, Thursday, June 2, 2022. (AP Photo/Jeff Chiu) 2022 AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στον νέο κανονισμό για τα take-fouls, την μονιμοποίηση του play-in tournament, την κατάσταση με την Μπρίτνι Γκράινερ αλλά και το αίτημα ανταλλαγής του Κέβιν Ντουράντ.

Σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του ΝΒΑ αναφέρθηκε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Μεταξύ άλλων ο Σίλβερ "κλείδωσε" την αλλαγή κανονισμού που είχε αποφασιστεί για τα take-fouls, τα φάουλ δηλαδή που γίνονταν από τους παίκτες για να σταματήσει ο αιφνιδιασμός της αντίπαλης ομάδας.

Παράλληλα ο Σίλβερ ξεκαθάρισε πως στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου και στα τελευταία δύο λεπτά κάθε παράτασης η ομάδα που αμύνεται θα μπορεί να κάνει φάουλ είτε για να σταματήσει το χρόνο σε περίπτωση που παλεύει να επιστρέψει στο ματς, είτε για να εμποδίσει την ομάδα που επιτίθεται να σκοράρει τρίποντο.

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως η ποινή για το take-foul δεν θα ισχύει εάν ο παίκτης που επιτίθεται έχει σηκωθεί για να σκοράρει.

Αλλαγές υπάρχουν ωστόσο και στο play-in tournament, την "δεύτερη ευκαιρία" των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 7-10 κάθε περιφέρειας να μπουν στα playoffs. Η συγκεκριμένη φάση μετά από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου πλέον μονιμοποιείται. "Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Το μέλλον της λίγκας ήταν ένα ερωτηματικό λόγω της πανδημίας αλλά όλα τα ματς των playoffs ήταν sold out", ανέφερε ο Σίλβερ.

Παράλληλα ο Άνταμ Σίλβερ αναφέρθηκε και στην Μπρίτνι Γκράινερ, την σταρ του WNBA που παραμένει υπό κράτηση στις ρωσικές φυλακές για παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών στη Ρωσία, της οποίας η δίκη έχει ξεκινήσει.

"Από την πλευρά του ΝΒΑ δουλεύουμε με την γυανικεία λίγκα και κάνουμε ό,τι μπορούμε σε συνεργασία με το κράτος για να την φέρουμε πίσω. Είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας στο οποίο έχουμε στρέψει την προσοχή μας. Η σύζυγος της είχε αναφέρει πως είναι ικανοποιημένη με τις κινήσεις που έχουμε κάνει. Δεν ξέρω τι παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Είδα και τις ενέργειες που έγιναν στο All Star Game του WNBA και η Γκράινερ ήταν εκεί με τον τρόπο της. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για το τι άλλο μπορούμε να κάνω. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την φέρουμε πίσω".

Τέλος, ο κομισάριος της λίγκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αίτημα του Κέβιν Ντουράντ για ανταλλαγή: "Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέρω αν το ζήτησε. Οι ομάδες δίνουν ορισμένα πράγματα και έχουν κάποιες απαιτήσεις. Είμαι ρεαλιστής και πιστεύω πως πάντα υπάρχουν συζυτήσεις πίσω από κελιστές πόρτες. Δεν μου αρέσει να βλέπω παίκτες να ζητούν ανταλλαγές, ειλικρινά.

Θα ήθελα το επίκεντρο να είναι το παιχνίδι στο παρκέ. Αν πρέπει κάποιος παίκτης να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, αυτό επηρεάζει όχι μόνο τον ίδιο τον παίκτη αλλά και τις ομάδες και άλλα άτομα του ρόστερ. Κανείς δεν μου είπε πως ο Ντουράντ δεν θα παραστεί στις υποχρεώσεις του με την ομάδα Το να πεις πως θα παίξεις για άλλη πόλη είναι ένα θέμα. Αν δεν εμφανιστεί στην προετοιμασία και τις υποχρεώσεις του με τους Νετς είναι παραβίαση του συμβολαίου του και αυτό είναι κάτι διαφορετικό".

TAGS NBA ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ