NBA

NBA, Κινγκς: Φόβοι ότι ο Μαλίκ Μονκ τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο - τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοβ

NBA, Κινγκς: Φόβοι ότι ο Μαλίκ Μονκ τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο - τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοβ
AP PHOTO/JED JACOBSOHN

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πλέον οι Κινγκς, αφού ο Μαλίκ Μονκ τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο στον αγώνα με τους Μάβερικς και υπάρχει ο φόβος ότι θα μείνει για καιρό εκτός δράσης και ενδεχομένως μέχρι το τέλος της σεζόν. Τι σημαίνει αυτό για τον Σάσα Βεζένκοβ.

Η εντός έδρας ήττα από τους Μάβερικς δεν ήταν το χειρότερο νέο για τους Κινγκς. Αντιθέτως, το Σακραμέντο ενδέχεται να έχασε πολύ περισσότερα από ένα παιχνίδι, αφού κατά την διάρκεια του ματς αποχώρησε με πρόβλημα στο δεξιό γόνατο ο Μαλίκ Μονκ.

Ο εκρηκτικός γκαρντ τραυματίστηκε σχεδόν με το που πέρασε στο παιχνίδι, αφού σε μία προσπάθειά του να παίξει άμυνα έπεσε πάνω στο πόδι του ο Λούκα Ντόντσιτς, με αποτέλεσμα ο Μονκ να σφαδάζει στο έδαφος.

Οι Κινγκς δεν είχαν άμεσα νέα για τον γκαρντ τους, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι πειράχτηκε ο έσω πλάγιος σύνδεσμος, κάτι που - αν επιβεβαιωθεί - ενδεχομένως να τον θέσει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. Και όλα αυτά ενώ το Σακραμέντο δεν θα έχει μέχρι το τέλος της σεζόν ούτε τον - βασικό του σούτινγκ γκαρντ - Κέβιν Χέρτερ, λόγω επέμβασης στον δεξιό ώμο.

Ο Μονκ διανύει σεζόν καριέρας φέτος, αριθμώντας 15.4 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ μέσο όρο με 35% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής (72 ματς, όλα ερχόμενος από τον πάγκο), όντας κατά πολλούς το φαβορί για το βραβείο του κορυφαίου έκτου παίκτη της χρονιάς.

Τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοβ

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι των Κινγκς και ο Μονκ τεθεί εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν, αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα στο ροτέισον του Σακραμέντο και ενδεχομένως να φέρει ξανά στο προσκήνιο τον Σάσα Βεζένκοβ, έστω σε μικρό ρόλο.

Ο άλλοτε MVP της EuroLeague έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τις 9 Φεβρουαρίου και την νίκη επί των Νάγκετς (135-106) λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο. Πλέον είναι υγιής, ωστόσο δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή σε κάποιο παιχνίδι. Με τον βασικό και τον αναπληρωματικό σούτινγκ γκαρντ της ομάδας όμως εκτός δράσης, ίσως αυτό αλλάξει, αφού ίσως υπάρξει κάποιο ντόμινο στο ροτέισον, αφού ο Μονκ συχνά αγωνιζόταν και σε θέση σμολ φόργουορντ σε χαμηλά σχήματα.

Την δεδομένη στιγμή την θέση του Χέρτερ στην βασική πεντάδα έχει πάρει ο - εξαιρετικός αμυντικός και βελτιωμένος σουτέρ - Κίον Έλις, ενώ ρόλο σε αυτό το διάστημα στις θέσεις 2 και 3 έχουν βρει και οι Κρις Ντουάρτε (είναι περισσότερο 2-3) και Κέσλερ Έντουαρντς (είναι περισσότερο 3-4). Με τον Μονκ εκτός δράσης, κάποιος εκ των δύο (ή και οι δύο) θα πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής στην θέση του σούτινγκ γκαρντ, αν και υπάρχουν και σχήματα που "ανεβαίνει" από την θέση του πόιντ γκαρντ ο Ντάβιον Μίτσελ.

Όλο αυτό το ντόμινο ωστόσο στο ροτέισον των Κινγκς ίσως ανοίξει μία χαραμάδα και για τον Σάσα Βεζένκοβ, ειδικά αν οι Κινγκς χρειαστούν έναν παίκτη να ανοίξει το γήπεδο. Πρέπει να αναφερθεί ότι παραδοσιακά στο NBA οι ρούκι που βγαίνουν εκτός ροτέισον λόγω τραυματισμού σε ομάδες με στόχους είναι σπάνιο να πάρουν ξαφνικά χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο ο Βεζένκοβ να πάρει κάποια ευκαιρία.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ