NBA

NBA, Ίρβινγκ: "Πήρα την σωστή απόφαση για τον εαυτό μου όταν δεν εμβολιάστηκα"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καϊρί Ίρβινγκ δήλωσε πως θεωρεί ότι με την απόφασή του να μην εμβολιαστεί για τον κορονοϊό έμεινε πιστός στις πεποιθήσεις του και εξακολουθεί να θεωρεί ότι έπραξε σωστά, ακόμα και αν αυτό δεν άρεσε σε όλο τον κόσμο.

Οι Νετς ετοιμάζονται για τα playoffs, όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Σέλτικς. Κατά πολλούς, αν ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε αποφασίσει να εμβολιαστεί - και άρα είχε δικαίωμα συμμετοχής στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν και όχι μόνο στο φινάλε της - θα είχαν τερματίσει ψηλότερα. Ο ίδιος ωστόσο δεν μετανιώνει για την απόφασή του.

Ο σταρ των Νετς μίλησε στα ΜΜΕ ενόψει της έναρξης της postseason και σε ερώτηση για το ποιο πιστεύει ότι ήταν το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί ήταν ξεκάθαρος. "Μπορώ να πω ότι έμεινα πιστός στις πεποιθήσεις μου και στο τι ήθελα να κάνω με το σώμα μου" δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Νομίζω ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι απλώς το δικαίωμά μου ως Αμερικανός, αλλά ως άνθρωπος".

Ακολούθως ο σταρ των Νετς τόνισε: "Δεν μπορώ να απευθυνθώ σε όλο τον κόσμο. Ξέρω όμως ότι πήρα την σωστή απόφαση για εμένα. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα για εμένα ότι πολύς κόσμος μέσα στην ομάδα ήταν στο πλευρό μου σε αυτή την δύσκολη φάση.

Άλλοι το έκαναν δημόσια και άλλοι ιδιωτικά και είμαι εντάξει με όλους. Κάποιοι διαφώνησαν με εμένα δημόσια και άλλο ιδιωτικά. Και είμαι εντάξει και με αυτούς. Δεν με πειράζει πλέον όσο με πείραζε στις αρχές".

Κλείνοντας, ο Ίρβινγκ κατέληξε λέγοντας: "Άκουσα τα πάντα. Με αποκάλεσαν με διάφορα ονόματα. Ήταν μέρος της μάχης που έδωσα όλη την σεζόν βλέποντας να στερούν από εμένα το παιχνίδι που αγαπάω. Βασικά, όχι το παιχνίδι, δεν γίνεται να συνεχίσω να το αποκαλώ έτσι. Είναι η δουλειά μου που μυ στέρησαν εξαιτίας του περιορισμού που υπήρχε".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ