NBA

NBA, Ίρβινγκ: "Δεν σκοπεύω να πάω πουθενά, αισθάνθηκα ότι απογοήτευσα τους Νετς φέτος"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ
Ο Καϊρί Ίρβινγκ © 2022 SETH WENIG/AP IMAGES

Ο Καϊρί Ίρβινγκ δήλωσε ότι θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους Νετς και ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν, ενώ παραδέχθηκε ότι η επιλογή του να μην εμβολιαστεί επηρεάσε το Μπρούκλιν.

Απολογητικός. Αυτή η λέξη περιγράφει πιθανότατα καλύτερα τον Καϊρί Ίρβινγκ, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό των Νετς στα playoffs από τους Σέλτικς - και μάλιστα με sweep - ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ενώ τόνισε ότι θέλει να μείνει στο Μπρούκλιν.

"Δεν σκοπεύω να πάω πουθενά. Ανυπομονώ για το καλοκαίρι και να χτίσουμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά κάτι" δήλωσε αρχικά ο Ίρβινγκ, ο οποίος έχει player option στο συμβόλαιό του, την οποία αν ενεργοποιήσει θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου, για να προσθέσει:

"Όταν λέω ότι είμαι εδώ και με τον Κέβιν (σ.σ Ντουράντ), εννοώ ότι θέλουμε μαζί με τον Τζο Τσάι (σ.σ ιδιοκτήτης των Νετς) και τον Σον Μαρκς (GM της ομάδας) να κάνουμε κάτι καλό. Δεν αφορά μόνο εμένα και τον Ντουράντ. Εμείς είμαστε οι Πυλώνες της ομάδας, αλλά έχουμε κι άλλους παίκτες με συμβόλαιο. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνομε κάποιες κινήσεις το καλοκαίρι, να μιλήσουμε και να αποφασίσουμε τι θα χτίσουμε, περνώντας καλά".

Ο Ίρβινγκ στην συνέχεια παραδέχθηκε ότι η απόφασή του να μην εμβολιαστεί για τον κορονοϊό αποπροσανατόλισε τους Νετς, ωστόσο έριξε μερίδιο ευθύνης και σε όσα λέγονταν και γράφονταν για την απόφασή του: "Νομίζω ότι ήταν μία σεζόν με πολύ συναίσθημα. Όλοι νιώσαμε, εγώ ένιωσα, ότι απογοήτευσα την ομάδα επειδή δεν μπορούσα να παίξω. Εξετάσαμε κάθε επιλογή που είχαμε για να παίξω, αλλά ποτέ δεν ήθελα το θέμα να αφορά μόνο εμένα.

Πιστεύω ότι αυτό μας αποπροσανατόλισε κάποιες φορές. Και για αυτό είχαμε κάποιες δραστικές αλλαγές. Καμία φορά όμως αισθάνομαι ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε εκτός ομάδας μας επηρεάσε. Δεν πρέπει όμως να το αφήσουμε να συμβεί αυτό, πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά. Πολλά πράγματα μπήκαν στα αποδυτήριά μας και δεν είχαμε την ισορροπία που θέλαμε".

Κλείνοντας, ο Ίρβινγκ τόνισε: "Ξέρω ότι πολλοί ήθελαν να μας δουν να αποτυγχάνουμε φέτος, μας αποκάλεσαν φαβορί και έχουν πολλά να πουν τώρα. Αυτό θα μου δώσει κίνητρο το καλοκαίρι".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ