NBA

NBA: Η πρωτιά στα κλεψίματα έκρυβε ένα αρνητικό ρεκόρ

Ο Ανουνόμπι των Ράπτορς
Ο Ανουνόμπι των Ράπτορς AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το ιστορικό χαμηλό στον μέσο όρο του κορυφαίου "κλέφτη" στην κανονική περίοδο του NBA δείχνει ως ένα σημείο και την αλλαγή στην αμυντική προσέγγιση.

Ο Ογκούγκουα Ανουνόμπι έδωσε συνέχεια στη συνεπή ατομική απόδοση της τελευταίας τριετίας με τους Τορόντο Ράπτορς. Εφέτος μάλιστα ο 25χρονος Βρετανός φόργουορντ (2.01) ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο μέσο όρο κλεψιμάτων σε όλο το NBA μετρώντας 1.91 ανά παιχνίδι, μπροστά από τον Τζίμι Μπάτλερ των Χιτ και τον συμπαίκτη του Φρεντ ΒανΒλιτ.

Το παράδοξο της είδησης είναι πως ο αριθμός του Ανουνόμπι είναι ο χαμηλότερος ποτέ στην ιστορία της λίγκας. Κι αν την τελευταία δεκαετία η πτώση είναι εμφανής, ποτέ ο μέσος όρος του κορυφαίου "κλέφτη" είχε πέσει κάτω από το 2.08! Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, δείγμα κι αυτό μιας τάσης να δίδεται περισσότερη αξία στην επίθεση, να μειώνεται η πίεση στην μπάλα, ν' ανεβαίνουν τα σκορ και συνολικά να αυξάνεται το θέαμα σε κάθε παιχνίδι. Όλα αυτά όταν ο Άλβιν Ρόμπερτσον των Σπερς είχε τελειώσει τη σεζόν 1985-86 με 3.67 κλεψίματα ανά παιχνίδι στην ανώτερη επίδοση από το 1973-74 που άρχισε η καταγραφή.

Ο Ανουνόμπι, βέβαια, έχει κάθε δικαίωμα να χαίρεται για τις επιδόσεις του σε μια κατηγορία που έχουν πρωτεύσει σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Τζον Στόκτον, ο Άλεν Άιβερσον και ο βασιλιάς Κρις Πολ των έξι κορυφών.

TAGS NBA ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ