NBA

NBA: Η πιθανή ισοβαθμία Χιτ - Μπακς στην κορυφή της Ανατολής οδηγεί στην παράνοια

Ο Αντετοκούνμπο απέναντι στον Αντεμπάγιο
Ο Αντετοκούνμπο απέναντι στον Αντεμπάγιο © 2022 MATT SLOCUM / AP IMAGES

Το ενδεχόμενο να κλείσουν οι Χιτ και οι Μπακς την κανονική περίοδο στο 52-30 είναι πιθανό. Τι θα συμβεί ωστόσο σε αυτή την ισοβαθμία; Ποια ομάδα θα υπερτερεί; Το SPORT24 έψαξε τα κριτήρια και χρειάστηκε να σκάψει βαθιά για να βρει την απάντηση.

Η εντός έδρας νίκη των Μπακς επί των Σέλτικς τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/4) ανέβασε τους πρωταθλητές στο 50-30 και τους κράτησε σε τροχιά ισοφάρισης του Μαϊάμι, που παραμένει στην κορυφή της Ανατολής. Οι Χιτ προηγούνται με 52-28, όμως και οι δύο ομάδες έχουν δύο αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου και μία ισοβαθμία στο 52-30 δεν πρέπει να θεωρηθεί και τόσο απίθανη. Θα σας εξηγήσουμε πως μπορεί να προκύψει και πως καταλήγουμε στην απάντηση αν το Μαϊάμι ή το Μιλγουόκι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας.

Χιτ και Μπακς έχουν πάρει από δύο αγώνες στη μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο, οπότε το πρώτο κριτήριο αυτόματα ακυρώνεται, ξαναλέμε, αν τερματίσουν στο 52-30. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα του Έρικ Σπόλστρα να χάσει εντός έδρας από τους Ατλάντα Χοκς (που καίγονται για νίκη) και εκτός έδρας από τους αδιάφορους Ορλάντο Μάτζικ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, στο οποίο ίσως ο έμπειρος προπονητής να θέλει να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες. Αν χρειαζόταν το αποτέλεσμα, λογικά δεν θα το έκανε, ωστόσο... θα δείτε ότι αυτό το ματς είναι ήδη αδιάφορο για εκείνον και μάλλον θα πάει σε αυτό με τα δεύτερα. Για το 52-30 θα χρειαστούν και δύο νίκες των Μπακς, στο Ντιτρόιτ απέναντι στους Πίστονς και στο Κλίβελαντ απέναντι στους Καβαλίερς.

Με το πρώτο κριτήριο εκτός συζήτησης (2-2 τα μεταξύ τους ματς), το δεύτερο είναι η θέση κάθε ομάδας στην division στην οποία συμμετέχει. Και εκεί υπάρχει ισοπαλία καθώς οι Χιτ ηγούνται της Southeast και οι Μπακς της Central. Το τρίτο κριτήριο είναι το ποσοστό νικών/ηττών στην division, αν οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια. Δεν βρίσκονται, οπότε πηγαίνουμε στο τέταρτο κριτήριο που είναι το ποσοστό νικών/ηττών στην Ανατολή. Αν Χιτ και Μπακς τελειώσουν στο 52-30, θα σημαίνει ότι το Μαϊάμι θα έχει χάσει δύο παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της Ανατολής και θα έχει πέσει στο 34-18 απέναντι σε ομάδες της Ανατολής και το Μιλγουόκι θα έχει κερδίσει δύο ομάδες της Ανατολής και θα έχει ανέβει στο 34-18 απέναντι σε ομάδες της Ανατολής. Οπότε πάει και το τέταρτο κριτήριο.

Το πέμπτο κριτήριο είναι το καλύτερο ποσοστό απέναντι σε ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας που βρίσκονται σε θέση που οδηγεί απευθείας στα playoffs και στο play-in tournament (Σέλτικς, Σίξερς, Ράπτορς, Μπουλς, Καβαλίερς, Νετς, Χοκς, Χόρνετς). Στο υποθετικό σενάριο των δύο ηττών των Χιτ και των δύο νικών των Μπακς, το Μαϊάμι θα έχει 21-14 και το Μιλγουόκι 19-16 απέναντι στις ομάδες της δεκάδας, οπότε η ομάδα της Φλόριντα θα υπερτερεί για μόλις δύο αποτελέσματα.

Για την ιστορία, αν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουμε το έκτο κριτήριο, θα βλέπαμε ότι και εκεί το Μαϊάμι υπερτερεί, έστω και για μόλις ένα αποτέλεσμα. Έχει ρεκόρ 10-10 απέναντι στις ομάδες της πρώτης δεκάδας, απέναντι σε Μάβερικς, Νάγγετς, Γουόριορς, Κλίπερς, Γκρίζλις, Πέλικανς, Σανς, Σπερς, Τζαζ, Τίμπεργουλβς, την ώρα που το Μιλγουόκι είναι στο 9-11 καθώς έχει 1-1 απέναντι σε κάθε ομάδα εκτός από την Μινεσότα, από την οποία έχει χάσει δύο φορές!

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ