NBA

NBA: Η ομιλία του Στεφ Κάρι πριν από το Game 7 και η ιστορική 50άρα κόντρα στους Κινγκς

NBA: Η ομιλία του Στεφ Κάρι πριν από το Game 7 και η ιστορική 50άρα κόντρα στους Κινγκς
AP PHOTO/JOSE LUIS VILLEGAS

Μετά την ήττα στο Game 6 ο Στεφ Κάρι βγήκε μπροστά ως σωστός ηγέτης και μίλησε στους συμπαίκτες του για τους προετοιμάσει για το κρίσιμο Game 7 με τους Κινγκς. Εκεί φρόντισε να δείξει ξανά το ηγετικό του πρόσωπο, σημειώνοντας 50 πόντους.

Ο 35χρονος Στεφ Κάρι έκανε -ξανά- όλο το NBA να παραμιλάει. Ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πέτυχε ιστορικό ρεκόρ, σημειώνοντας 50 (!) πόντους (13/20 δίποντα, 7/18 τρίποντα, 3/5 βολές) στο Game 7 με τους Σακραμέντο Κινγκς, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της Λίγκας και οδήγησε την ομάδα του στους ημιτελικούς της Δύσης, εκεί όπου θα βρει απέναντι του τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Βέβαια, η προεργασία για αυτή την εμφάνιση -που μόνο τυχαία δεν ήταν- είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας του Στιβ Κερ από τους Κινγκς στο Game 6 της σειράς. Ο Στεφ Κάρι έμεινε ξάγρυπνος εκείνο το βράδυ, μη μπορώντας να αποδεχτεί τον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν εκείνος και οι συμπαίκτες του. Αφότου αντάλλαξε κάποια γραπτά μηνύματα με τον επίσης άγρυπνο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Στεφ πήρε την απόφαση να μιλήσει σε όλους στην προπόνηση της επόμενης ημέρας. Κάτι το οποίο δεν συνηθίζει, αφού προτιμάει να μιλάει κατ' ιδίαν με όποιον συμπαίκτη του κρίνει πως πρέπει να συμβουλεύσει.

"Είσαι σε αυτή τη φάση που είτε θα διπλώσεις, είτε θα λάμψεις. Μόλις το έκανε αυτό (ο Στεφ Κάρι), δεν είχες επιλογή παρά να αναδυθείς. Έκανε τους πάντες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο. Αν μπεις σε αυτό το λεωφορείο, δίνεις μία δέσμευση προς την ομάδα. Δεν έχει σημασία αν θα παίξεις μηδέν λεπτά ή 40 λεπτά. Δεσμεύεσαι να κάνεις ό,τι χρειαστεί. Ετοίμασε το μυαλό και το σώμα σου για αυτή την ευκαιρία που έχουμε. Νιώσαμε ντροπή εκείνη την ημέρα και δεν θέλαμε να συμβεί ξανά", είπε για την ηγετική ομιλία του Κάρι ο Γκριν.

"Είναι αυτός ο τύπος. Οπότε όταν μιλάει, όλοι πρέπει να τον ακούνε. Γιατί ο 30 είναι συνήθως ήσυχος και μιλάει με το παιχνίδι του. Αλλά έπρεπε να πει αυτά που έπρεπε να πει, γιατί ήξερε το vibe. Και δεν νομίζω ότι ήθελε να παρατήσει αυτό το ματς. Οπότε ηγήθηκε κι εμείς ακολουθήσαμε", συμπλήρωσε ο Γκάρι Πέιτον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το εσωτερικό της ομάδας ο Κάρι είπε στους συμπαίκτες του ότι έχουν αυτό που χρειάζεται για τη νίκη, ότι πιστεύει σε εκείνους. Τους διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποδώσει αν όλοι ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Τους ένωσε προς έναν κοινό στόχο. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορμή για την εν λόγω ομιλία στάθηκε η στάση που είχαν οι Τζόρνταν Πουλ και Τζόναθαν Κουμίνγκα, αφού δεν ήταν ευχαριστημένοι με το χρόνο και τον ρόλο που είχαν στη σειρά.

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ