NBA

NBA: Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο ΛεΜπρόν στο Λέικερς -Σανς προκάλεσε διαμαρτυρίες και ο διαιτητής έδωσε την εξήγηση

NBA: Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο ΛεΜπρόν στο Λέικερς -Σανς προκάλεσε διαμαρτυρίες και ο διαιτητής έδωσε την εξήγηση
PRINTSCREEN

Ένα τάιμ άουτ που κλήθηκε από τους Λος Άντζελες Λέικερς προκάλεσε διαμαρτυρίες στην αναμέτρηση με αντίπαλο τους Σανς και ο διαιτητής του παιχνιδιού, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης μετά το τέλος του αγώνα.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς επικράτησαν των Φοίνιξ Σανς με 106-103 και προκρίθηκαν στο Final Four του NBA In-Season Tournament σε ένα δραματικό φινάλε που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξε μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες και είχε να κάνει με ένα τάιμ άουτ που κάλεσαν οι Λέικερς.

Με την μπάλα στην κατοχή του Λος Άντζελες και 11.2 δευτερόλεπτα να μένουν στο ρολόι (το σκορ ήταν 105-103 υπέρ των Λέικερς), ο ΛεΜπρόν έκανε την επαναφορά, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Όστιν Ριβς και με την μπάλα να κοντεύει να του φύγει από τα χέρια υπό την πίεση των Ντουράντ - Μπούκερ, ο "βασιλιάς" κάλεσε τάιμ άουτ, το οποίο αποδέχθηκαν οι διαιτητές.

Οι διαμαρτυρίες όσων αμφισβήτησαν την απόφαση των διαιτητών βασίστηκαν στο ότι η μπάλα δεν ήταν πλέον στην κατοχή των Λέικερς και συνεπώς δεν είχαν το δικαίωμα να καλέσουν τάιμ άουτ. Ο προπονητής των Σανς, Φρανκ Βόγκελ, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη φάση και δήλωσε: "Είναι μία χαμένη μπάλα και δεν μπορείς να καλέσεις ένα τάιμ άουτ σε μία χαμένη μπάλα"

Ο διαιτητής της αναμέτρήσης μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού για την απόφαση να δοθεί τάιμ άουτ και απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου του "The Athletic" λέγοντας: "Κατά τη διάρκεια του ζωντανού παιχνιδιού, ο διαιτητής ένιωσε ότι το Λος Άντζελες είχε ακόμα την κατοχή της μπάλας όταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ζήτησε το τάιμ άουτ.

Μέσω της ανασκόπησης VIDEO μετά τον αγώνα σε επανάληψη αργής κίνησης, είδαμε ότι ο Όστιν Ριβς είχε το αριστερό του χέρι στην μπάλα ενώ ήταν καρφωμένη στο αριστερό του πόδι, κάτι που σημαίνει ότι είχε τον έλεγχο".

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ