NBA

NBA, Γουόριορς: Το χαμένο πρωτάθλημα του 2016 πείσμωσε τον Μάγερς για να υπογράψει τον Ντουράντ

NBA, Γουόριορς: Το χαμένο πρωτάθλημα του 2016 πείσμωσε τον Μάγερς για να υπογράψει τον Ντουράντ
PRINTSCREEN

Το χαμένο πρωτάθλημα του 2016 από τους Καβαλίερς πλήγωσε τον εγωισμό των Γουόριορς και του Μπομπ Μάγερς, ο οποίος αποφάσισε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποσπάσει το ναι από τον Κέβιν Ντουράντ. Και το κατάφερε.

Όταν οι Γουόριορς αποκλείστηκαν από τους Λέικερς στο δεύτερο γύρο των NBA playoffs 2023 πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για τέλος εποχής. Ωστόσο, οι ίδιοι οι παίκτες και προπονητές της ομάδας είχαν αντίθετοι άποψη. Λίγο καιρό αργότερα, ο Μπομπ Μάγερς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Σαν Φρανσίσκο και τώρα, όλο και περισσότερες φωνές κάνουν λόγο για το τέλος της δυναστείας, μιας κι αυτός ήταν ο αρχιτέκτονας του οικοδομήματος.

Ο άνθρωπος πίσω από τον Στεφ Κάρι, τον Κλέι Τόμπσον, τον Ντρέιμοντ Γκριν και τον Στιβ Κερ. Ο άνθρωπος που αποφάσισε να φέρει στους Γουόριορς τον Κέβιν Ντουράντ, όταν είδε την ομάδα του να χάνει με επική ανατροπή το πρωτάθλημα του 2016 από τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Για αυτή ακριβώς την ιστορία μίλησε ο Co-Executive Chairman και CEO των πολεμιστών, Τζο Λακόμπ, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετηστήριας συνέντευξης Τύπου του Μάγερς.

"Ξέρετε, χάσαμε εκείνη την απαίσια σειρά από το 3-1 το 2016. Είναι δύσκολο να το σκέφτομαι και να μιλάω για αυτό, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν θα πω κάτι περισσότερο από το ότι ο Μπομπ Μάγερς έπιασε δουλειά πολύ γρήγορα. Όλα λειτούργησαν. Δεν θα είχε συμβεί, δεν θα είχαμε αυτά τα δύο επόμενα πρωταθλήματα αν ο Μπομπ δεν είχε κάνει ό,τι έκανε. Ήταν ο άνθρωπος κλειδί. Ήταν δική του ιδέα και δική του η εκτέλεση. Ναι, πολλοί ακόμα άνθρωποι του οργανισμού ασχολήθηκαν με αυτό, πάντα έχει να κάνει με το 'εμείς', αλλά δεν θα είχε συμβεί χωρίς τον Μπομπ. Οπότε το χρωστάμε σε εκείνον", ανέφερε ενδεικτικά επί του θέματος.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Ντουράντ και ο Μάγερς διατηρούν ακόμα εξαιρετικές σχέσεις, αφού ο 48χρονος αποκάλυψε πως ο KD επικοινώνησε μαζί του μόλις έμαθε τα νέα: "Με πήρε τηλέφωνο σήμερα ο Ντουράντ, είναι στο Μονακό. Ήρθε εδώ γνωρίζοντας τι θα άκουγε για την απόφασή του. Είχε μεγάλος θάρρος. Απέδωσε τα μάγιστα και κέρδισε δύο Finals MVP, μας οδήγησε σε τρεις τελικούς και δύο πρωταθλήματα. Αν σου αρέσει το μπάσκετ, το να βλέπεις αυτόν, τον Στεφ και τα υπόλοιπα παιδιά να παίζουν είναι υπέροχο, εγώ το έκανα χωρίς να πληρώνω εισιτήριο".

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ