NBA

NBA, Γουόριορς - Κινγκς 116-115: Ο Κάρι εκτέλεσε με τρίποντο στο φινάλε το Σακραμέντο, άποντος ο Σάσα Βεζένκοβ

Ο Στεφ Κάρι
Ο Στεφ Κάρι Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο Σάσα Βεζένκοβ πήρε χρόνο συμμετοχής με την δεύτερη πεντάδα των Κινγκς, σε μία βραδιά που οι Κινγκς απώλεσαν διαφορά 18 πόντων στο Σαν Φρανσίσκο και ηττήθηκαν με 116-115 από τους Γουόριορς με τρίποντο του Στεφ Κάρι στο φινάλε.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε την πρώτη του άποντη βραδιά στην preseason του NBA με την φανέλα των Κινγκς. Είχε και την πρώτη του ήττα σε φινάλε του αγώνα, με τον Στεφ Κάρι να ευστοχεί σε τρίποντο με 5.5 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε και να δίνει την νίκη με 116-115 στους Γουόριορς στο Σαν Φρανσίσκο, με το Γκόλντεν Στέιτ να επιστρέφει από το -18. Οι Κινγκς είχαν την τελευταία επίθεση, αλλά ο ΝτιΆρον Φοξ έκανε airball στο τρίποντο που επιχείρησε.

Σε ένα βράδυ που οι δύο ομάδες έπαιξαν κυρίως με τους βασικούς, ο Βεζένκοβ αγωνίστηκε 12 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα - αποκλειστικά σε θέση πάουερ φόργουορντ λόγω και των απουσιών των Κρις Ντουάρτε και Τρέι Λάιλς - ήταν λίγο διστακτικός και στο τελευταίο 6λεπτο έμεινε στον πάγκο βλέποντας την ανατροπή των Γουόριορς.

Ο Στεφ Κάρι με 30 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τζόναθαν Κουμίνγκα να προσθέτει 18 πόντους.

Για τους Κινγκς, ο ΝτιΆρον Φοξ είχε 25 πόντους και ο Κίγκαν Μάρεϊ 24 πόντους.

Ο απολογισμός του Σάσα Βεζένκοβ

Μπήκε στο ματς με 2:58 να μένουν για το φινάλε της πρώτης περιόδου, μαζί τον Τζαβέιλ ΜακΓκί και αγωνίστηκε σε θέση πάουερ φόργουορντ στο πλευρό του έμπειρου σέντερ, μαρκάροντας τον Γκάρι Πέιτον (που τον μάρκαρε στην άλλη πλευρά του παρκέ). Έβγαλε μία καλή πάσα στην πρώτη του φάση και στην συνέχεια έβγαλε μία άμυνα στο Pick and Roll πάνω στον Πέιτον, παίρνοντας το αμυντικό ριμπάουντ.

Ακολούθως κλήθηκε μαζί με τον ΜακΓκί να μαρκάρουν ένα Pick and Pop του Κλέι Τόμπσον με τον Ντάριο Σάριτς και μπερδεύτηκαν στην κάλυψη, με αποτέλεσμα ο Κροάτης να σκοράρει. Στην συνέχεια ο Βεζένκοβ πέρασε στον πάγκο (μπήκε στην θέση του ο Κέσλερ Έντουαρντς) για την τελευταία άμυνα της πρώτης περιόδου.

Επέστρεψε στο παρκέ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και ξεκίνησε με δύο συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ, πριν αστοχήσει σε ένα τρίποντο. Ακολούθως έκανε μία τάπα στον Τρέις Τζάκσον-Ντέιβις σε μία καλή αμυντική περιστροφή, ενώ στην συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ στον Κουμίνγκα - που τον σημάδεψε στο post - και πέρασε στον πάγκο για χάρη του Κέβιν Χέρτερ περίπου 8 λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Οι Κινγκς έπαιξαν με το βασικό ροτέισον στην 3η περίοδο, με τον Βεζένκοβ να μην αγωνίζεται αυτό το διάστημα και να ξεκινάει στην 4η περίοδο. Ξεκίνησε με ένα ακόμα ριμπάουντ (το τέταρτο) και ασίστ στον ΜακΓκί για το 96-83, για να ακολουθήσει ακόμα ένα ριμπάουντ. Ο Σαμπόνις πέρασε στο παρκέ αντί του ΜακΓκί και ο Βεζένκοβ έμεινε σε θέση πάουερ φόργουορντ.

Αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα (το δεύτερο ήταν ελεύθερο από την αριστερή γωνία, πριν παίξει μία καλή άμυνα στον Κουμίνγκα και στην επόμενη επίθεση δεχθεί καλάθι από τον φόργουορντ του Γκόλντεν Στέιτ. Οι Γουόριορς προσπάθησαν να τον σημαδέψουν σε κάποιες επιθέσεις με Pick and Roll και handoff plays, ο Βεζένκοβ στάθηκε καλά, αλλά με 6 λεπτά να μένουν για το φινάλε πέρασε στο παρκέ για να επιστρέψουν οι βασικοί και δεν επέστρεψε στο παρκέ.

  • 0 πόντοι
  • 0/3 τρίποντα
  • 5 ριμπάουντ (5 αμυντικά)
  • 1 ασίστ
  • 1 κόψιμο
  • 1 φάουλ
  • +2 στο +/-
  • σε 12:35

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 49-56, 76-89, 116-115

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (Στιβ Κερ): Κουμίνγκα 18 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Τζάκσον-Ντέιβις 13 (10 ριμπάουντ), Γουίγκινς 16 (1), Κάρι 30 (8/12 τρίποντα, 5 ασίστ), Τόμπσον 5 (2/10 σουτ, 1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σάριτς 14 (1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πολ 13 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Τζόζεφ, Πέιτον 5, Μούντι 2

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ (Μάικ Μπράουν): Σαμπόνις 12 (10 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Μπαρνς 4 (1/6 σουτ, 1 τρίποντο), Μάρεϊ 24 (3/9 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Φοξ 25 (9/21 σουτ, 0/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χέρτερ 12 (1/5 τρίποντα), Βεζένκοβ (0/3 σουτ, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο), Έντουαρντς, ΜακΓκί 6, Λεν, Μίτσελ 14 (4/6 τρίποντα), Μονκ 8 (1), Τζόουνς 10 (2)

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ