NBA

NBA, Γουίλιαμσον: Οι Πέλικανς έβαλαν ειδικό όρο για τα κιλά του στο νέο του συμβόλαιο

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον με την φανέλα των Πέλικανς
Ο Ζάιον Γουίλιαμσον με την φανέλα των Πέλικανς Ⓒ 2021 ADAM HUNGER/ ASSOCIATED PRESS

Οι Πέλικανς πήραν τα μέτρα τους στο μάξιμουμ συμβόλαιο που πρόσφεραν με τον Ζάιον Γουίλιαμσον, με αμερικανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι συμπεριέλαβαν έναν όρο για το σωματικό του βάρος.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι Πέλικανς συμφώνησαν με τον Ζάιον Γουίλιαμσον για 5ετές μάξιμουμ συμβόλαιο αξίας 193 εκατ. δολαρίων - που μπορεί να φτάσει και τα 231 εκατ. δολάρια υπό προϋποθέσεις. Όπως φαίνεται ωστόσο, φρόντισαν, έστω σε έναν βαθμό, να προστατέψουν και την ομάδα, αλλά και να θέσουν τον νεαρό σταρ υπό των ευθυνών του.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα του "nola.com", που αναφέρει ότι η Νέα Ορλεάνη συμπεριέλαβε κα έναν ιδιαίτερο όρο στο συμβόλαιο που αφορά τα κιλά που οφείλει να ζυγίζει ο Γουίλιαμσον αν θέλει πάρει όλο το ποσό για το οποίο συμφώνησε.

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο άρθρο, στην συμφωνία υπάρχει ο όρος ότι ανά διαστήματα οι Πέλικανς θα ζυγίζουν τον απόφοιτο του κολεγίου του Ντιουκ και το άθροισμα του σωματικού του βάρους (σε λίβρες) με το ποσοστό λίπους του θα πρέπει να είναι κάτω από 295. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν για παράδειγμα του γίνει έλεγχος και ο Γουίλιαμσον ζυγίζει 284 λίβρες (δηλαδή 128 κιλά) - που είναι και το επίσημο βάρος του αυτή τη στιγμή - αλλά έχει ποσοστό λίπους 12%, τότε το άθροισμα θα είναι 296, άρα θα... χάνει χρήματα. Αν ζυγίζει όμως 275 λίβρες (125 κιλά) και έχει ποσοστό λίπους 12%, τότε το άθροισμα είναι 287.

Ιδανικά βέβαια ο Γουίλιαμσον θα έχει ποσοστό λίπους στο σώμα του κάτω από 10%, ωστόσο αυτά είναι ενδεικτικά παραδείγματα για να καταλάβει ο κόσμος τον όρο που μπήκε στο συμβόλαιό του. Η απόφαση των Πέλικανς να συνδυάσουν το βάρος με το ποσοστό λίπους στο σώμα του βέβαια δεν είναι τυχαίος, αφού ανεξάρτητα το πόσο ζυγίζει ο κάθε παίκτης, είναι απαραίτητο να έχει και ένα χαμηλό ποσοστό λίπους για να αντέξει στους ρυθμούς του NBA.

Ο συγκεκριμένος όρος έχει την δική του σημασία, αφού ο νεαρός φόργουορντ είχε πάντα πρόβλημα με το βάρος του, με αποκορύφωμα την σεζόν που ολοκληρώθηκε - που την έχασε ολόκληρη λόγω τραυματισμού - όπου κυκλοφόρησαν διάφορα VIDEO και φωτογραφίες που τον έδειχναν να είναι υπέρβαρος.

Για την ιστορία, σύμφωνα με αναφορές στις ΗΠΑ, ο Γουίλιαμσον φέρεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα του βάρους του και λιώνει στην προπόνηση, ενώ έχει προσλάβει και προσωπικό σεφ, ο οποίος φροντίζει να τρέφεται σωστά και υγιεινά.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ