NBA

NBA, Γιόκιτς: Τα highlights από το triple-double του στο Game 1 των τελικών και τα ρεκόρ που έσπασε

Ο Νίκολα Γιόκιτς σε αγώνα των Νάγκετς με τους Χιτ
Ο Νίκολα Γιόκιτς σε αγώνα των Νάγκετς με τους Χιτ Ⓒ 2023 KYLE TERADA/ ASSOCIATED PRESS

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε μία σειρά από ρεκόρ στο ντεμπούτο του στους NBA Finals με το triple-double που σημείωσε, οδηγώντας τους Νάγκετς στο 1-0. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του από το παιχνίδι.

Υπάρχει ένα πράγμα που (δεν) φάνηκε να έχει ο Νίκολα Γιόκιτς στο ντεμπούτο του στου NBA Finals: Άγχος. Αν είχε, σίγουρα δεν το έδειξε, οδηγώντας τους Νάγκετς στην νίκη με 104-93 επί των Χιτ στο Game 1 των τελικών, για να δείξει στην συνέχεια το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Ο Σέρβος ήταν απολαυστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους, με 8/12 σουτ, 10/12 βολές, 10 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 40 λεπτά συμμετοχής, δίνοντας από νωρίς το σύνθημα, αφού είχε ήδη κάνει double-double στο ημίχρονο, με πόντους και ασίστ. Έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς τα τελευταία 25 χρόνια που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, ο Γιόκιτς έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που έκανε triple-double στο ντεμπούτο του σε τελικούς, μετά τον Τζέισον Κιντ, ο οποίος είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στους τελικούς του 2002 ως παίκτης των Νετς κόντρα στους Λέικερς, με την ομάδα του όμως να χάνει. Οι δε 14 ασίστ που μοίρασε, αποτελούν αριθμό ρεκόρ από έναν σέντερ σε NBA Finals.

Τέλος, ο Γιόκιτς έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που ήταν πρώτος σκόρερ και πασέρ των δύο ομάδων στο ντεμπούτο του στους NBA Finals μετά τον Μάικλ Τζόρνταν το 1991 και τους τελικούς των Μπουλς με αντιπάλους τους Λέικερς.

Δείτε το VIDEO με τα κατορθώματα του Γιόκιτς:

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ NBA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ