NBA

NBA, Φουρνιέ: "Θα με κάνουν ανταλλαγή οι Νικς, θα εκπλαγώ αν με κρατήσουν"

NBA, Φουρνιέ: "Θα με κάνουν ανταλλαγή οι Νικς, θα εκπλαγώ αν με κρατήσουν"
2022 AP PHOTO/ABBIE PARR

Κυνικός ο Εβάν Φουρνιέ δήλωσε πως περιμένει ότι οι Νικς θα τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή το καλοκαίρι, αφού είχε τεθεί εκτός ροτέισον εδώ και μήνες.

Ήταν Νοέμβριος όταν ο Εβάν Φουρνιέ τέθηκε εκτός ροτέισον στους Νικς. Έξι μήνες αργότερα, με την σεζόν να ολοκληρώνεται για τους Νεοϋορκέζους μετά τον αποκλεισμό τους από τους Χιτ στον 2ο γύρο των playoffs, ο Γάλλος ήταν ξεκάθαρος: Θεωρεί ότι οι Νικς θα τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή το καλοκαίρι.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να με κρατήσουν. Θα εκπλαγώ αν το κάνουν. Θα δούμε. Προφανώς δεν είναι στο χέρι μου. Ξέρετε όμως ότι δεν θα επιστρέψω" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος στα αμερικανικά ΜΜΕ, για να προσθέσει: "Γιατί να με φέρουν πίσω; Προφανώς θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα και εγώ θα παραχωρηθώ με ανταλλαγή".

Ο Φουρνιέ πήρε μέρος σε μόλις 27 αγώνες των Νικς φέτος, έχοντας 6.1 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ μέσο όρο σε 17 λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε να πατήσει παρκέ από τις 9 Απριλίου. Στα playoffs μάλιστα δεν χρειάστηκε καν να βγάλει την φόρμα του, με τον Τομ Τίμποντο να μην τον υπολογίζει καθόλου, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη σεζόν (2021/22) ο Γάλλος είχε 14.1 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο με 38.9% στα τρίποντα (80 αγώνες - όλοι βασικός) και οι Νικς είχαν ανάγκη από σουτέρ φέτος.

"Η σεζόν τελείωσε για εμένα πολύ καιρό πριν. Επισήμως τελείωσε τώρα, αλλά για εμένα τελείωσε πολύ καιρό πριν. Μου πήρε περίπου έναν μήνα για να το συνειδητοποιήσω αυτό. Απλώς στην αρχή έδειξα υπομονή για να δω τι θα γίνει" τόνισε στο κλείσιμο των δηλώσεών του ο Γάλλος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2021 είχε υπογράψει συμβόλαιο 3+1 χρόνων με τους Νικς έναντι 73 εκατ. δολαρίων.

Για την ιστορία, ο Φουρνιέ αναμένεται να λάβει 18.8 εκατ. δολάρια την σεζόν 2023/24 και 19 εκατ. δολάρια την σεζόν 2024/25. Η λεπτομέρεια ωστόσο είναι ότι η τελευταία σεζόν του συμβολαίου του έχει team option, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα που έχει τα δικαιώματά του μπορεί να τον αφήσει ελεύθερο. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό ατού των Νικς στην προσπάθειά τους να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή, για να κάνουν και χώρο ώστε να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Τζος Χαρτ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ