ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ

NBA, Έρβινγκ για Κόμπι: "Δεν βγάζει νόημα να αποσύρουν τη φανέλα του σε όλο το ΝΒΑ, δεν συγκρίνεται με τον Ράσελ"

Ο Κόμπι Μπράιαντ στο αντίο του από τους Λέικερς
Ο Κόμπι Μπράιαντ στο αντίο του από τους Λέικερς 2015 WINSLOW TOWNSON/AP PHOTO

Την άποψή του για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ σε ολόκληρο το ΝΒΑ εξέφρασε ο Τζούλιους Έρβινγκ που τόνισε πως η περίπτωση του αδικοχαμένου σταρ των Λέικερς δεν συγκρίνεται με αυτή του Μπιλ Ράσελ.

Το ΝΒΑ αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με το Νο6 σε ολόκληρη τη λίγκα (πλην μερικών περιπτώσεων όπως αυτή του ΛεΜπρόν Τζέιμς) προς τιμήν του Μπιλ Ράσελ που πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Πολύς κόσμος πιστεύει πως κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και με τον Κόμπι Μπράιαντ που σκοτώθηκε με την κόρη του, Τζιάνα έπειτα από τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο τον Ιανουάριου του 2020.

Με αυτή την άποψη διαφώνησε ο Τζούλιους Έρβινγκ, πρωταθλητής του 1983 με τους Σίξερς με σπουδαία καριέρα και με τους Νετς, έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε από το ΤΜΖ στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Μάλιστα ο παλαίμαχος ΝΒΑer τόνισε πως οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές και δεν θα πρέπει να συγκριθούν μεταξύ τους.

"Δεν θεωρώ πως πρέπει να συγκριθεί με την περίπτωση του Ράσελ. Είναι κάτι πολύ φρέσκο αλλά ας δούμε αν θα δουλέψει. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει. Ο Μπιλ Ράσελ ήταν 86 ετών επομένως το διαχειρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο, ως ένα 86χρονο πρωταθλητή του ΝΒΑ, προπονητή πρωταθλητή, εντός και εκτός του παρκέ πρωταθλητή, ή κάτι τέτοιο. Δεν συγκρίνεται.

Δεν θα προσπαθούσα καν να συγκρίνω τον Κόμπι με τον Μπιλ Ράσελ. Έχει να κάνει περισσότερο με το franchise στους Λέικερς. Αν ήθελαν να το κάνουν (να αποσύρουν τη φανέλα), που το έχουν κάνει ήδη, τότε οκ βγάζει νόημα. Αλλά για ολόκληρη την λίγκα μάλλον όχι".

TAGS ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΛΕΙΚΕΡΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ