NBA

NBA, Εμπίντ: "Ο Χάρντεν πρέπει να είναι πιο επιθετικός, είναι δουλειά του προπονητή να του το πει"

Ο Τζοέλ Εμπίντ και ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Σίξερς
Ο Τζοέλ Εμπίντ και ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Σίξερς Ⓒ 2022 CHRIS SZAGOLA/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοέλ Εμπίντ δήλωσε μετά από την ήττα των Σίξερς από τους Ράπτορς στο Game 5 στο Τορόντο ότι ο Τζέιμς Χάρντεν πρέπει να αλλάξει προσέγγιση στο παιχνίδι του, προσθέτοντας ότι είναι δουλειά του Ντοκ Ρίβερς να βοηθήσει τον σταρ του.

Οι Σίξερς είδαν τους Ράπτορς να αλώνουν την Φιλαντέλφεια στο Game 5 (88-103) και να μειώνουν σε 3-2 την σειρά. Ο Τζέιμς Χάρντεν βρέθηκε - πάλι - στο επίκεντρο, αφού είχε 15 πόντους με μόλις 4/11 σουτ. Και ο Τζοέλ Εμπίντ φρόντισε να τονίσει ότι ο "Μούσιας" πρέπει να αλλάξει προσέγγιση στο παιχνίδι του.

Ο σταρ των Σίξερς ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Χάρντεν πήρε μόλις 11 σουτ σε 40 λεπτά συμμετοχής και δεν μάσησε τα λόγια του. "Το λέω όλη την σεζόν από τότε που ήρθε στην ομάδα ότι πρέπει να είναι πιο επιθετικός, να είναι ο εαυτός του" δήλωσε αρχικά ο Εμπίντ, για να προσθέσει στην συνέχεια με νόημα:

"Δεν είναι δική μου δουλειά να του το πω. Αυτή πιθανότατα είναι δουλειά του προπονητή, είναι αυτός που πρέπει να του πει να πάρει περισσότερα σουτ. Ειδικά με τον τρόπο που με μαρκάρουν οι Ράπτορς. Δεν είναι δική μου δουλειά να του το πω όμως".

Κλείνοντας πάντως το θέμα, ο Εμπίντ προσπάθησε να μην εστιάσει περισσότερο στον Χάρντεν: "Όλοι πρέπει να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Υπήρξαν στιγμές που μου οι Ράπτορς μου έκαναν double team και δεν ήμασταν όσο επιθετικοί έπρεπε. Απλώς συνεχίσαμε να κυκλοφορούμε την μπάλα στην περιφέρεια και αυτό τους έδωσε χρόνο να αναταχθούν, για αυτό ήμασταν κακοί στην επίθεση. Αν συνεχίσουν να μας μαρκάρουν έτσι, τότε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ