NBA

NBA, Εμπίντ και Σίξερς εναντίον διαιτητών για το Game 2 με Νικς: "Είναι γαμ... απαράδεκτο αυτό, αλλά εμείς θα πάρουμε την σειρά"

Ο Τζοέλ Εμπίντ
Ο Τζοέλ Εμπίντ Ⓒ 2024 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Οι Σίξερς εμφανίστηκαν έξαλλοι για τις αποφάσεις των διαιτητών στο Game 2 με τους Νικς - και ειδικά για το κλέψιμο των Χαρτ, Μπράνσον στον Μάξι που οδήγησε στο τρίποντο του ΝτιΒιντσέντζο - γνωστοποιώντας ότι θα στείλουν επιστολή στο NBA, ενώ ο Τζοέλ Εμπίντ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, πριν προσθέσει ότι η ομάδα του θα προκριθεί.

Οι Σίξερς έχασαν μέσα από τα χέρια τους την νίκη στο Game 2 με τους Νικς στην Νέα Υόρκη. Η Φιλαντέλφεια ήταν μπροστά στο σκορ με 96-101 με 30 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε, αλλά στο τέλος κατέρρευσαν, γνωρίζοντας την ήττα με 104-101, με αποτέλεσμα να είναι πίσω στην σειρά με 2-0. Σύμφωνα με τους ίδιους ωστόσο, ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξαν και οι διαιτητές.

Οι 76ερς γνωστοποίησαν ότι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία και των δύο πρώτων αγώνων και σκοπεύουν να στείλουν επιστολή στο NBA. Και είναι μία αλληλουχία (μη) αποφάσεων των διαιτητών στην φάση που έκρινε εν πολλοίς το ματς που τους έχει κάνει έξαλλου: Όσα έγιναν με το σκορ στο 99-101, όταν οι Μπράνσον και Χαρτ έκλεψαν την μπάλα από τον Μάξι, κάτι που οδήγησε τελικά σε ένα εύστοχο τρίποντο (στην δεύτερη προσπάθειά του) του ΝτιΒιντσέντζο για το 102-101.

Σύμφωνα με τους Σίξερς, αρχικά ζήτησαν τάιμ-άουτ αρκετές φορές, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ, ενώ στην συνέχεια έγινε φάουλ από τον Μπράνσον στον Μάξι, το οποίο επίσης δεν δόθηκε. Ιδού η φάση

"Όλοι προσπαθούσαν να καλέσουν τάιμ-άουτ. Συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Ο κόουτς το έκανε επίσης. Αλλά δεν μας το έδωσαν (σ.σ οι διαιτητές. Αλλά ξεχάστε το τάιμ-άουτ. Έγιναν μία σειρά από φάουλ στον Μάξι. Αυτό είναι γαμ...να απαράδεκτο" δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι ο Τζοέλ Εμπίντ, πριν προσθέσει πάντως ότι "είμαστε καλά. Εμείς θα νικήσουμε αυτή την σειρά. Θα νικήσουμε, ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα".

Ο τεχνικός των Σίξερς, Νικ Νερς, από την πλευρά του κλείνοντας το θέμα τόνισε για την επίμαχη φάση: "Δεχθήκαμε ένα τρίποντο. Πήγαμε να βάλουμε την μπάλα γρήγορα στο παρκέ. Δεν τα καταφέραμε. Και κάλεσα τάιμ-άουτ. Ο διαιτητής με κοίταξε και με αγνόησε. Η μπάλα πήγε στον Μάξι, κάλεσα πάλι τάιμ-άουτ και μετά έγινε αυτός ο χαμός.

Υποθέτω ότι πρέπει να τρέξω στο παρκέ και να κάνω κάτι ώστε να τραβήξω την προσοχή τους. Ήθελα ένα τάιμ-άουτ για να πάμε την μπάλα στο κέντρο, αλλά δεν μας το έδωσαν".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ