NBA

NBA: Αυστηροποιεί τα μέτρα μετά τα τελευταία κρούσματα κορονοϊού

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ Ⓒ 2020 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Το NBA γνωστοποίησε με επιστολή του στις ομάδες ότι από τις 26 Δεκεμβρίου θα αυστηροποιήσει τα μέτρα για τον κορονοϊό λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς στο NBA κάτι που έχει φέρει συναγερμό στην λίγκα και, τελικά, νέα μέτρα, αφού ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και το επιτελείο του θέλουν να προστατεύσουν το προϊόν τους.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου (για αρχή) θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την ασφάλεια όλων. Συγκεκριμένα, οι παίκτες και τα άμεσα εμπλεκόμενο προσωπικό όλων των ομάδων θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ, με τους μοναδικούς που θα εξαιρούνται - τουλάχιστον προς το παρόν - να είναι όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου (με την προϋπόθεση ότι αυτό συνέβη τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα - και όσοι αναρρώνουν από κορονοϊό.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι πλέον επιβάλλεται να φορούν όλοι μάσκα, όλη την ώρα και... παντού: Στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στα αποδυτήρια, στον πάγκο και στις μετακινήσεις τους, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Οι τελευταίες αποφάσεις ήρθαν ως συνέχεια την διαδοχικών κρουσμάτων στην λίγκα. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο μπήκαν 52 παίκτες του NBA στο πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τους προπονητές Ρικ Καρλάιλ (Πέισερς) και Άλβιν Τζέντρι (Κινγκς), καθώς και για τον αντιπρόεδρο των Κινγκς, Μασάι Γούρι. Την ίδια στιγμή, πέντε ομάδες (Μπουλς, Λέικερς, Νετς, Χόρνετς και Κινγκς) είχαν τουλάχιστον 5 κρούσματα σε παίκτες τους.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ