NBA

NBA All-Star Weekend 2024: Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πήρε για 2η σερί χρονιά στο τελευταίο σουτ τον διαγωνισμό τριπόντων

NBA All-Star Weekend 2024: Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πήρε για 2η σερί χρονιά  στο τελευταίο σουτ τον διαγωνισμό τριπόντων
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Απίθανος ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Weekend 2024, κατακτώντας - όπως και πέρυσι - την νίκη στο τελευταίο σουτ!

Σε έναν τρελό διαγωνισμό τριπόντων στο πλαίσιο του All Star Weekend 2024, όπου τέσσερις παίκτες είχαν το ίδιο σκορ (!) στον πρώτο γύρο με 26 πόντους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί tie breaker πριν από τον τελικό, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ κατέκτησε τον δεύτερο σερί τίτλο του, κερδίζοντας - όπως και πέρυσι - στο τελευταίο σουτ!

Ήταν ένας απίθανος διαγωνισμός τριπόντων, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία υπήρξε τετραπλή ισοβαθμία στον πρώτο γύρο ανάμεσα στους Τρέι Γιανγκ, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Καρλ-Άντονι Τάουνς και Ντέιμιαν Λίλαρντ. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να παίξουν και οι τέσσερις στο tiebreaker, που είχε διάρκεια 30 δευτερολέπτων. Εκεί, ο γηπεδούχος Χαλιμπάρτον έμεινε εκτός τελικού, με όλα πλέον να είναι έτοιμα για ένα επικό φινάλε.

Στον τελικό, ο Τάουνς είχε 22 πόντους και ο Γιανγκ 24 πόντους. Ο δρόμος είχε στρωθεί για τον Λίλαρντ, ο οποίος είχε 24 πόντους πριν φτάσει στην τελευταία θέση. Aστόχησε ωστόσο στα πρώτα 4 σουτ που επιχείρησε. Εκεί όμως που φαινόταν να οδεύει ο διαγωνισμός σε νέο tie-breaker, ο Λίλαρντ ευστόχησε στο τελευταίο σουτ που πήρε και πανηγύρισε την νίκη!

Πρώτος γύρος

Τρέι Γιανγκ - 26

Ντόνοβαν Μίτσελ - 21

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον - 26

Μαλίκ Μπίσλι - 20

Καρλ-Άντονι Τάουνς - 26

Τζέιλεν Μπράνσον - 24

Λάουρι Μάρκανεν - 25

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 26

Tie Breaker

Τρέι Γιανγκ - 15

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον - 12

Καρλ-Άντονι Τάουνς - 16

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 16

Τελικός

Καρλ-Άντονι Τάουνς - 22

Τρέι Γιανγκ - 24

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 26

TAGS NBA ΗΠΑ NBA ALL STAR NBA ALL STAR GAME ALL STAR GAME
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ