NBA

NBA All-Star 2022: Η εξήγηση για την επιλογή του Άντριου Γουίγκινς

Ο Άντριου Γουίγκινς σε φάση από αγώνα των Γουόριορς το 2021
Ο Άντριου Γουίγκινς σε φάση από αγώνα των Γουόριορς το 2021 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Γιατί ο Άντριου Γουίγκινς διέλυσε τον ανταγωνισμό και έγινε starter στο NBA All-Star Game 2022; Η απάντηση είναι απλή και την έδωσαν οι οπαδοί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Η ανακοίνωση των starters του NBA All-Star Game 2022, είχε μία μεγάλη έκπληξη. Ο Άντριου Γουίγκινς επιλέχθηκε από την Δυτική Περιφέρεια μαζί με τους Στεφ Κάρι, Τζα Μοράντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Νίκολα Γιόκιτς, με πολύ κόσμο να αναρωτιέται πως προέκυψε το όνομά του και πως έμειναν έξω παίκτες όπως ο Ρουντί Γκομπέρ, ο Άντονι Ντέιβις κι ο Καρλ-Άντονι Τάουνς.

Ο Γουίγκινς κάνει καλή σεζόν (18.1 πόντοι, 41.2% στο τρίποντο, 4.2 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά 31.5 λεπτά), όχι όμως τόσο καλή για να θεωρηθεί πενταδάτος σε All-Star Game. Για την ακρίβεια, θα ήταν δύσκολο ακόμη και να βρεθεί στους αναπληρωματικούς της Δυτικής Περιφέρειας, ωστόσο η εξήγηση είναι απλή. Ο 27χρονος περιφερειακός ήταν πέμπτος σε ψήφους από τους αθλητές, πήρε μόλις τέσσερις ψήφους από τους 98 δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη διαδικασία, αλλά συγκέντρωσε τον εντυπωσιακό αριθμό των 3.452.586 ψήφων από το κοινό, οι οποίες έκαναν την διαφορά και με το παραπάνω. Ήταν τρίτος στο fan voting, με αποτέλεσμα να διακριθεί και να χωρέσει στους κορυφαίους των κορυφαίων.

Ο Ρουντί Γκομπέρ πήρε 65 ψήφους από το media panel, 16 φορές περισσότερες από εκείνες του Γουίγκινς, με το fan base των Γουόριορς να δείχνει για ακόμα μία φορά την δυναμική του. Ο Γάλλος συγκέντρωσε μόλις 767.505 ψήφους του κοινού, ήταν ένατος από τους frontcourt παίκτες της Δύσης. Για την ιστορία, οι ψήφοι του κοινού μέτρησαν στο 50%, των αθλητών και των media στο 25%.

NBA All-Star 2022: Η εξήγηση για την επιλογή του Άντριου Γουίγκινς
TAGS NBA NBA ALL STAR ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ