NBA

NBA: Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη

Άγιος Βασίλης με μπάλα του μπάσκετ
Άγιος Βασίλης με μπάλα του μπάσκετ Ⓒ 2018 SETH WENIG/ ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 εξασφάλισε για ακόμα μία χρονιά τα γράμματα των σταρ του NBA στον Άγιο Βασίλη και τα παρουσιάζει σε… Παγκόσμια αποκλειστικότητα, σε χιουμοριστικό κλίμα βέβαια. 

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και ο Άγιος Βασίλης έπιασε πάλι δουλειά. Με το 2021 να φεύγει και την χρονιά να έχει σημαδευτεί από τον κορονοϊό, ο αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων θα προσπαθήσει ξανά να ικανοποιήσει (σχεδόν) κάθε επιθυμία και να προσφέρει χαμόγελα με τα δώρα του.

Στο κλίμα των ημερών, το SPORT24 κατάφερε για ακόμα μία χρονιά να πάρει στα χέρια του τα γράμματα που έστειλαν οι σταρ του NBA στον Άγιο Βασίλη και σας τα παρουσιάζει σε… παγκόσμια αποκλειστικότητα, πάντα με χιουμοριστική διάθεση. Απολαύστε τα!

Άνταμ Σίλβερ (Κομισάριος του NBA)

“Αγαπητέ Βασίλη,

Δεν χρειάζεται πληθυντικός πλέον έτσι; Τόσα χρόνια Κομισάριος, τόσες συζητήσεις και συνεργασίες, το έχω κερδίσει πια αυτό. Δεδομένων όσων περάσαμε την τελευταία διετία με τον κορονοϊό δεν ξέρω αν έχω δικαίωμα να ζητήσω κάτι άλλο, αφού η λίγκα… επέζησε.

Τι ωραία διετία μας πρόσφερες κόντρα στα προβλήματα. Λέικερς πρωταθλητές στην φούσκα το 2020, ένα παιδί από τα Σεπόλια πρωταθλητής φέτος, την σώσαμε την φάση τελικά ε; Κάνε λοιπόν κάτι για να πάμε καλά και φέτος.

Τώρα που το σκέφτομαι θέλω 2-3 πράγματα: Ανοσία στον κορονοϊό για τους παίκτες, να εμβολιαστούν όλοι και έναν εμπορικό τελικό. Πώς σου φαίνεται το Μπακς - Λέικερς ή το Νετς - Λέικερς; Έρχεται και τηλεοπτικό συμβόλαιο, οπότε πρέπει να μπορώ να ζητήσω τον ουρανό με τ’άστρα.

Φιλιά στην κυρά σου,

Ο Κομισάριός σου”.

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)

“Είμαστε πια πρωταθλητές!!! Έρχονται αααλλες εποχές!!!

Γεια σας κύριε Βασίλη!

Σας ομιλεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρωταθλητής του NBA. Ο MVP των τελικών. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο!

Τα καταφέραμε! Πριν από έναν χρόνο ζήτησα ένα πρωτάθλημα στο γράμμα που σου έστειλα και φρόντισες να το πάρω! Εντάξει έβαλα κι εγώ το χεράκι μου, κοτζάμ 50αρα σημείωσα στο Game 6. Έβαλες όμως κι εσύ το χέρι σου όταν ο Καπέλα έπεσε στο πόδι μου στους τελικούς της Ανατολής. “Άγιο είχε” σκέφτηκαν όλοι τότε. Και ξέρω ποιον Άγιο είχα κύριε Βασίλη τότε. Εσένα! Τώρα σε παρακαλώ φρόντισε να μείνουμε όλοι υγιείς για να πάμε για το repeat.

Αιώνια ευγνώμων,

Ο Greek Freak σου”.

Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)

Steph Curry for 3!!!

Αγαπημένε μου Άγιε καλησπέρα και χρόνια πολλά! Τα βλέπω όλα τριπλά! Σου μιλάει ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του NBA. Και με την βούλα πλέον, αφού είμαι πρώτος στα τρίποντα παντού! Κανονική περίοδο, playoffs, play-in τουρνουά, σύνολο, προπονήσεις, πάρκα, δάση, θάλασσες και ακτές (όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές, μόνο τρίποντα), κάδους σκουπιδιών. Όπου δω καλάθι θα ευστοχήσω σε τρίποντο!

Επέστρεψα για τα καλά Άγιε! Από πέρυσι έχω επιστρέψει βασικά. Αλλά πλέον έχουμε επιστρέψει και ως ομάδα. Σε λίγες μέρες μου στέλνεις με κορδέλα το δώρο που περιμένω τόσο καιρό: Τον Κλέι Τόμπσον! Φρόντισε να μου τον φέρεις υγιή. Αν συμβεί αυτό, τότε δεν θα σου ζητήσω το πρωτάθλημα. Αν έχω μαζί τον Τόμπσον δεν θα χρειαστώ άλλο την βοήθειά σου.

Με τρίποντους χαιρετισμούς,

Ο αγαπημένος σου σουτέρ”.

Κέβιν Ντουράντ (Μπρούκλιν Νετς)

Καλώς τον Άγιο με τα δώρα… για τους άλλους.

Τι γίνεται Βασιλάκη; Είπα να φτιάξω μία δεύτερη super team μετά από αυτή των Γουόριορς και θεωρείς ότι αυθαδίασα; Τι ζήτησα αδελφέ; Απλώς να φροντίσεις να μείνουμε υγιείς. Πέρυσι μας διέλυσες με τους τραυματισμούς και τελικά στην σειρά με τους Μπακς χάσαμε την πρόκριση επειδή πάτησα την γραμμή του τριπόντου όταν σούταρα στο Game 7 και αντί να νικήσουμε το ματς, πήγε στην παράταση. Και ποια παπούτσια φορούσα; Ακριβώς, αυτά που μου έκανες εσύ δώρο πέρυσι τα Χριστούγεννα. Εντάξει αδελφέ, το έπιασα το μήνυμα.

Όπως και να έχει, σε παρακαλώ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, φρόντισε όταν φτάσουν τα playoffs να είμαστε όλοι υγιείς και να έχει επιστρέψει στην ομάδα ο Καϊρί Ίρβινγκ. Βρες μία λύση σε παρακαλώ.

Καϊρί Ίρβινγκ: Ναι ρε Βασίλη, βρες μία λύση σε παρακαλώ!

Μπεν Σίμονς: Ναι ρε Βασίλη, βρες μία λύση σε παρακαλώ!

Κέβιν Ντουράντ: Περίμενε Βασίλη, μπλέχτηκαν οι γραμμές. Μπεν, παιδί μου, στην Φιλαντέλφεια είσαι εσύ.

Μπεν Σίμονς: Όχι στους Νετς είμαι! Βρες μία λύση Βασίλη σε παρακαλώ! Μόνο Νετς λέμε!

Καϊρί Ίρβινγκ: Φύγε Μπεν! ΦΥΓΕ! Βασίλη βρες μία λύση

Κέβιν Ντουράντ: Φύγετε και οι δύο, είναι δικό μου αυτό το γράμμα. Να μιλήσετε στο δικό σας γράμμα. Είδες τι περνάω ρε Βασίλη; Βρες μία λύση ρε φίλε.

Θα σου ξαναμιλήσω μόνο όταν είμαστε πλήρεις,

Ο παραπονεμένος MVP σου”.

ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α Λέικερς)

Αχ ρε Βασίλη, Αχ ρε Βασίλη!

Ρε φίλε πώς ξηγιέσαι έτσι; Έτσι είπαμε; Πήραμε το πρωτάθλημα το 2020 και μετά μας ξέχασες; Ξέρω ότι δεν πρέπει να παραπονιέμαι, αλλά… τι φάση αλήθεια; Έχω μαζέψει όλα τα χούφταλα για να πάρω το πρωτάθλημα και μου τραυματίζεις τον Άντονι Ντέιβις; Σοβαρά τώρα; Γιατί ρε φίλε έτσι;

Έχεις δει πώς παίζουμε; Έχεις καταλάβει ότι υπάρχουν δέντρα που παίζουν καλύτερη άμυνα από εμάς; Ότι μας παίζουν ταμπούρι όλοι στην επίθεση επειδή δεν έχουμε σουτέρ; Έχω δει τρένα και λεωφορεία γεμάτα κόσμο που έχουν καλύτερες αποστάσεις από ότι εμείς στην επίθεση μας όταν είμαι στο παρκέ μαζί με τον Γουέστμπρουκ και έναν εκ των Χάουαρντ ή Τζόρνταν. Κάνε κάτι σε παρακαλώ! Δεν γίνεται να κλείσω έτσι την καριέρα μου, θέλω ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει εγώ θα είμαι φίλος σου,

Ο Βασιλιάς σου”.

Κρις Πολ (Φοίνιξ Σανς)

Δεν σας χάλασε!

Τι γλέντι ήταν αυτό ρε Μπίλαρε φέτος; Γέρος, ε; Παππούς, ε; Δεν μπορώ να οδηγήσω μία ομάδα πιο μακριά από τον δεύτερο γύρο, ε; Πώς σας φάνηκε τώρα; Πώς τους πετσοκόψαμε έτσι!

Τι γίνεται ρε Μπίλαρε. Τι ωραίο δώρο ήταν αυτό το περσινό που μου έστειλες στους Σανς. Τι ομάδα έχουμε φτιάξει. Τι καλά παιδιά που είναι όλοι και υπάκουα. Δύο νίκες μακριά από το πρωτάθλημα φτάσαμε. Φρόντισε λοιπόν σε παρακαλώ να κάνουμε φέτος αυτές τις δύο παραπάνω νίκες και να κατακτήσω το πρώτο μου πρωτάθλημα. Δεν θα ζητήσω τίποτα άλλο.

Σου χρωστάω ένα δώρο,

Ο καλύτερος πόιντ γκαρντ του NBA”.

Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

“Άγιε Βασίλη, καλά Χριστούγεννα! Vesel božič που λέμε και στην Σλοβενία!

Τι ωραία φαγητά που έχει στο Ντάλας. Και γλυκά. Είναι τώρα και η εποχή με τα μελομακάρονα. Να, εδώ έχω δίπλα μου και τον Ζάιον Γουίλιαμσον των Πέλικανς. Καλό πιρούνι και αυτός, γρήγορο. Φάγαμε χθες μία μακαρονάδα, άλλο πράγμα. Και μετά φάγαμε κάτι κρέατα από το Τέξας, άλλο πράγμα

Μπεν Σίμονς: Ναι Βασίλη, άλλο πράγμα! Βάλαμε και κάτι σος, κάτι μουστάρδες, όνειρο! Εδώ στο Ντάλας γενικά θα μπορούσα να περάσω πολύ καλά. Κάνε κάτι λοιπόν!

Λούκα Ντόντσιτς: Ώπα Άγιε, έμπλεξαν οι γραμμές, Μου φαίνεται ότι βλέπω τον Μπεν Σίμονς.

Μπεν Σίμονς: Καλά σου φαίνεται Λούκα! Αγόρι μου, παικταρά μου! Πάμε οι δυό μας απέναντι σε όλο τον κόσμο! Μόνο Μάβερικς!

Λούκα Ντόνσιτς: Έχει ξεφύγει η φάση Άγιε, τώρα ήρθε και ο Σίμονς στο τραπέζι. Όχι τίποτα άλλο, δεν φτάνει το φαγητό για όλους. Τι εννοείς ότι το έχω παρακάνει με το φαγητό; Έλα ρε φίλε, αφού με ξέρεις. Όταν πρέπει θα είμαι όπως πρέπει.

Όπως και να έχει, επειδή πλάτιασα πολύ. Φρόντισε σε παρακαλώ απλώς οι γύρω μου να βάζουν όσα σουτ χρειάζεται για να έχω χώρους και κράτα υγιή τον Κρίσταπς Πορζίνγκις μπας και περάσω τον πρώτο γύρο των playoffs. Και από αύριο αρχίζω δίαιτα, αλήθεια.

Με γλυκούς χαιρετισμούς,

Ο Luka Magic σου”.

Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς)

“Ναι, αλλά γιατί οι Χοκς αντάλλαξαν τον Γιανγκ για τον Ντόντσιτς;

OMG και LOL μαζί! Τι τους κάναμε πέρυσι κύριε Άγιε Βασίλη; Πωωω!!! Τελικούς Ανατολης οι Χοκς; Με ηγέτη εμένα; Και οι Μάβερικς ακόμα παλεύουν να περάσουν τον πρώτο γύρο; Εντάξει δεν φταίει ο Ντόντσιτς για αυτό, αλλά τόσα χρόνια ακούω ότι οι Χοκς έκαναν λάθος που τον έστειλαν στους Μάβερικς για εμένα τη ημέρα του NBA Draft. Τι έχουν να πουν τώρα;

Ξέρεις κάτι κύριε Άγιε Βασίλη; Δεν θέλω να ζητήσω πολλά. Μόνο να μείνουμε υγιείς. Αν συμβεί αυτό, τότε πιστεύω στην ομάδα μας.

Στην Ατλάντα περνάμε υπέροχα,

Ο αγαπημένος σου πόιντ γκαρντ”

ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (Σικάγο Μπουλς)

“Είμαστε ταυροι και δεν σταματάμε πουθενά!

Αγαπημένε μου Άγιε, Άγιε της καρδιάς και της ψυχής μας, χρόνια πολλά!

Τι ομάδα είναι αυτή που φτιάξαμε στο Σικάγο; Τι έλεγαν οι ειδικοί και οι “ειδικοί”; Ότι δεν ταιριάζω με τον Ζακ ΛαΒίν; Πώς τους φάνηκε τώρα που είμαστε σταθερά στην πρώτη τριάδα της Ανατολής; Και όλα αυτά ενώ κόλλησε κορονοϊό όποιος φόρεσε την φανέλα της ομάδας; Πηγαίνω για το βραβείο του MVP ή μου φαίνεται;

Ξέρεις κάτι Άγιε; Δεν θα σου ζητήσω κάτι. Μου φτάνει που ζω αυτό που ζω τώρα. Και θέλω να συνεχίσω να το ζω όλη την σεζόν.

Περνάμε όμορφα εδώ και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Ο ΝτεΜάρ σου”

Ντέμιεν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Μπλέιζερς)

Αρνητής ανταλλαγής, αυτό είμαι.

Αγαπημένε μου Βασίλη καλησπέρα. Αλήθεια Βασιλάρα μου έχω κουραστεί να λέω ότι ΔΕΝ θέλω ανταλλαγή. Μπορεί να με θέλει όλο το NBA αλλά ΔΕΝ θέλω ανταλλαγή.

Μπεν Σίμονς: Ναι, Βασιλη! ΔΕΝ θέλω ανταλλαγή! Μία χαρά είμαι στο Πόρτλαντ!

Ντέμιεν Λίλαρντ: Φίλε, σε παρακαλώ, τώρα μιλάω εγώ με τον Άγιο, γίνεται σε παρακαλώ να αποχωρήσεις και να πας προς Φιλαντέλφεια μεριά;

Μπεν Σίμονς: Μα, γιατί; Μία χαρά είμαστε στο Πόρτλαντ. Μόνο Μπλέιζερς!

Ντέμιεν Λίλαρντ: Φύγε ρε φίλε και θα τα βρούμε, θα φτάσω και σε εσένα.

Λοιπόν Βασίλη, κοίτα να δεις. ΔΕΝ θέλω ανταλλαγή, αλλά θέλω βοήθεια. Καλός ο ΜακΚόλουμ, αδελφός μου, αλλά ίσως χρειάζομαι κάτι διαφορετικό δίπλα μου για να γίνω διεκδικητής του τίτλου. Αν αυτό το κάτι διαφορετικό είναι ο Μπεν Σίμονς, τότε κανένα πρόβλημα. Αλλά στείλε κάτι.

Παραμένω αρνητής ανταλλαγής,

Ο πιο clutch παίκτης του NBA”.

Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)

“Άγιε Βασίλη, Cрећан божић!

Μπεν Σίμονς: “Άγιε Βασίλη, Cрећан божић!

Νίκολα Γιόκιτς: Ρε φύγε από εδώ ρε μπρο λέμε, έχεις πάει παντού.

Μπεν Σίμονς: Όχι Νίκολα! Λατρεύω το Ντένβερ. Μόνο Νάγκετς λέμε!

Νίκολα Γιόκιτς: Φύγε ρε μπρο, γιατί αλλιώς θα φέρω τα αδέλφια μου να σε “φύγουν” με το ζόρι.

Μπεν Σίμονς: Όχι, όχι, ΟΚ. Τα λέμε. Άγιε κάνε κάτι!

Νίκολα Γιόκιτς: Έλα ρε Άγιε. Τι γίνεται; Θα αφήσεις κανέναν όρθιο στην ομάδα μου; Δεν λέω, MVP με έκανες, η δίαιτα που μου έστειλες πριν μερικά χρόνια για να αδυνατίσω με άλλαξε ως παίκτη, αλλά έχει πέσει περονόσπορος στην ομάδα. Έξω ο Μάρεϊ, έξω ο Πόρτερ, έξω ο Ντοζίερ. Υποτίθεται ότι φέτος θα πηγαίναμε για πρωτάθλημα. Άλλαξε το τροπάριο σε παρακαλώ, γιατί δεν μπορώ να κρατήσω άλλο τα αδέλφια μου.

Εξακολουθώ να μην πίνω αναψυκτικά για να παραμένω αδύνατος,

O MVP του NBA”

Τζίμι Μπάτλερ (Μαϊάμι Χιτ)

Είμαστε οι σκληροί του Μαϊάμι!

Μπεν Σίμονς: Είμαστε οι σκληροί του Μαϊάμι!

Τζίμι Μπάτλερ: Όχι πάλι ρε φίλε… Έλα ρε μαν, δεν είναι αστείο. Σοβαρά τώρα, έχεις μπει σχεδόν σε όλα τα γράμματα.

Μπεν Σίμονς: Γιατί ρε μαν μου; Λατρεύω το Μαϊάμι. Μόνο Χιτ λέμε!

Τζίμι Μπάτλερ: Φύγε ρε μαν, αλήθεια. Μία χαρά ομάδα έχουμε, δεν σε χρειαζόμαστε.

Πράγματι Βασίλη, δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Είμαστε οι σκληροί του Μαϊάμι! Φρόντισε λοιπόν να είμαστε πλήρεις όμως εντάξει; Να γυρίσω εγώ και ο Αντεμπάγιο, να πατήσει κάποια στιγμή παρκέ και ο Ολαντίπο. Αν γίνουν όλα αυτά, τότε πάμε για πρωτάθλημα.

Παραμένω ο πιο σκληρός παίκτης στο NBA,

Ο Τζίμι σου”.

Τζούλιους Ραντλ (Νιου Γιορκ Νικς)

“Είμαστε στο Μεγάλο μήλο, αλλά κάτι μας λείπει

Καλησπέρα Άγιε; Τι μπατακλάν είναι αυτό που ζούμε; Πέρυσι τους σοκάραμε όλους και φέτος… τι έγινε; Ξεχάσαμε το μπάσκετ; Γιατί πήρες πίσω το σουτ μου; Εντάξει ώρες-ώρες έμοιαζα με τον Ντιρκ Νοβίτζκι πέρυσι, αλλά δεν νομίζεις ότι το παράκανες λιγάκι; Και η άμυνά μας; Το δυνατό μας σημείο;

Μπεν Σιμονς: Ναι ρε φίλε, το δυνατό μας σημείο

Τζούλιους Ραντλ: Μπεν, σταμάτα να μπαίνεις σε όλα τα γράμματα. Πήγαινε Φιλαντέλφεια

Μπεν Σίμονς: Όχι Τζούλιους! Ωραία είναι η Νέα Υόρκη. Μόνο Νικς λέμε!

Τζούλιους Ραντλ: Άγιε, αγνόησε για λίγο τον Μπεν. Εκτός αν έχεις σκοπό να μας τον φέρεις. Αλλάζει το πράγμα τότε. Όπως και να έχει, βρες μία λύση σε παρακαλώ. Πέρυσι μου άρεσε που έπαιξα playoffs, θέλω και φέτος.

Στην Νέα Υόρκη υπάρχουν μόνο οι Νικς,

Ο Ιούλιος Ραντλ σου”.

Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαντέλφεια 76ερς)

“Μπιλάκο καλησπέρα,

Σου μιλάει μία ψυχή από την Φιλαντέλφεια που την έχεις ξεχάσει. Γιατί έτσι;

Μπεν Σίμονς: Ναι, Μπιλάκο, γιατί έτσι;

Τζοέλ Εμπίντ: Ώπα, Μπεν εδώ είσαι; Καλώς ήρθες αγόρι μου; Ξεκίνησες προπονήσεις; Πότε θα πατήσεις παρκέ;

Μπεν Σίμονς: Ωχ, σόρι λάθος φίλε. Νόμιζα ότι μπήκα στο γράμμα του Ντουράντ.

Τζοέλ Εμπίντ: Κάτσε λίγο μαζί μας φίλε. Έλα πίσω. Θα σουτάρω όσα τρίποντα θες για να έχεις χώρους.

Μπεν Σίμονς: Όχι εντάξει καλά είμαι μακριά σας.

Τζοέλ Εμπίντ: Στάσου λίγο Μπεν… έφυγε. Έφυγε Βασίλη. Παραμένει εκτός ομάδας. Βλέπεις τι τραβάω; Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και δεν έχω αρκετή βοήθεια. Φέρε πίσω τον Μπεν ή έστω στείλτον σε κάποια ομάδα ώστε να πάρουμε κάτι καλό πίσω.

Δεν ξεχνάω πόσο με στήριξες στα δύσκολα,

Ο κορυφαίος σέντερ του NBA”.

Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ)

Καλησπέρα κύριε Βασίλη!

Μπεν Σίμονς: Καλησπ…

Ντόνοβαν Μίτσελ: Έφυγες Μπεν

Μπεν Σίμονς: Έλα ρε Ντόνοβαν. Μόνο Τζαζ λέμε!

Ντόνοβαν Μίτσελ: Έφυγες λέμε. Τώρα έχω μία κουβέντα με τον Άγιο.

Άγιε ελπίζω να είσαι καλά. Στην Γιούτα είμαστε υπέροχα. Πάμε για το πρωτάθλημα και ας μην το φωνάζουμε. Φέτος είναι η χρονιά μας, το νιώθω. Φρόντισε απλώς σε παρακαλώ να μείνουμε υγιείς. Για όλα τα άλλα θα φροντίσω εγώ.

Είμαστε καλά και φαίνεται,

Η αράχνη σου”.

Μπεν Σίμονς (Φιλαντέλφεια 76ερς)

Καλησπέρα Άγιε,

Ξέρεις, βλέπω αυτό το “Φιλαντέλφεια 76ερς” δίπλα στο όνομά μου και δεν μου αρέσει.

Μπρούκλιν, Ντάλας, Πόρτλαντ, Ντένβερ, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Γιούτα. Αλήθεια ρε φίλε, θα πήγαινα οπουδήποτε. Βλέπεις ότι είμαι διακριτικός γενικά, δεν προκαλώ. Δεν είναι ότι μπήκα και σε κανένα γράμμα άλλου παίκτη για να σου εκφράσω την επιθυμία μου.

Όπως και να έχει, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Να προσέχεις τους δικούς σου ανθρώπους.

Ήταν ωραία εκείνα τα Χριστούγεννα με τον Ρούντολφ,

Ο Μπεν σου”.


TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ