EUROBASKET

Μυθική ανατροπή σε αγώνα Νεανίδων, με σουτ από το κέντρο και λέι-απ σε 10 δευτερόλεπτα

Μυθική ανατροπή σε αγώνα Νεανίδων, με σουτ από το κέντρο και λέι-απ σε 10 δευτερόλεπτα

Το συγκλονιστικότερο φινάλε της σεζόν - και όχι μόνο - εκτυλίχθηκε στον αγώνα Μεγάλη Βρετανία - Ισλανδία στο Eurobasket U18 Β΄κατηγορίας, με παίκτρια της πρώτης να ευστοχεί σε σουτ από το κέντρο και κατόπιν να κλέβει την μπάλα και να ευστοχεί σε buzzer-beater λέι-απ, δίνοντας την νίκη στην ομάδα της.

Υπάρχουν στιγμές που η λογική πάει περίπατο. Στιγμές που - χωρίς υπερβολή - μόνο το μπάσκετ μπορεί να χαρίσει. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένας αστερίσκος (και ίσως ούτε αυτό) στην ιστορία. Ακόμα και σε έναν αγώνα Μεγάλη Βρετανία - Ισλανδία με έπαθλο την 11η θέση στο Eurobasket U18 B' κατηγορίας στην Βουλγαρία.

Πρωταγωνίστρια ήταν η Φατμάτα Τζάνε. Μία 18χρονη Αγγλίδα, η οποία κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω σε ένα χαμένο παιχνίδι και να γίνει παγκόσμιο viral, δίνοντας την νίκη στην ομάδα της με τον πλέον απίθανο τρόπο.

Το σκηνικό είχε ως εξής: Η Ισλανδία ήταν μπροστά στο σκορ με 69-66 κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία και έμεναν 9.8 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Η Μεγάλη Βρετανία είχε την κατοχή της μπάλας. Η Κέιτι Γιανουσέσκα έκανε την επαναφορά και βρήκε την Τζάνε, η οποία πήρε την μπάλα και - χωρίς να διστάσει στιγμή - σούταρε από το κέντρο, ευστοχώντας σε τρίποντο για να ισοφαρίσει σε 69-69! Δεν είχε τελειώσει όμως ακόμα.

Με τις Ισλανδές να έχουν... ζαλιστεί, η Τζάνε κατάφερε στην εξέλιξη της φάσης να κλέψει την μπάλα και να φύγει μόνη της προς το καλάθι, όπου ευστόχησε σε λέι-απ ακριβώς με την λήξη του αγώνα, δίνοντας την νίκη και μαζί την 11η θέση στην ομάδα της!

Δείτε το απίστευτο φινάλε:

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ