LIGA ENDESA

MVP της Liga Endesa ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, σάρωσε Ταβάρες και Μίροτιτς

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι σε φάση από αγώνα της Τενερίφης με το Περιστέρι για το Basketball Champions League
Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι σε φάση από αγώνα της Τενερίφης με το Περιστέρι για το Basketball Champions League EUROKINISSI

Πολυτιμότερος παίκτης της Liga Endesa αναδείχθηκε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, αφήνοντας πίσω του τον Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα.

Στα 32 του χρόνια, δεν είναι απλά ένας σπουδαίος βετεράνος, αλλά ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης κι ας πλησιάζει μιάμιση δεκαετία καριέρας.

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο και την Τετάρτη (26/5) έμαθε πως οπαδοί, Τύπος, παίκτες και προπονητές τον ανέδειξαν MVP της σεζόν 2020/21 στη Liga Endesa, με τον Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα, τον Μαρσελίνιο Χουέρτας της Τενερίφης και τον Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια να τον ακολουθούν.

Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, της Ολίμπια Λουμπλιάνα, της Καντού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ολυμπιακού, της Σαραγόσα, της Ανδόρα και της Ουνικάχα Μάλαγα είχε στην κανονική περίοδο του ισπανικού πρωταθλήματος 17 πόντους από 65.9% στα σουτ και 90.6% στις βολές, μαζί με 5.4 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, ένα κλέψιμο και 19.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23.1 λεπτά σε 36 αγώνες.

Ο Σερμαντίνι δεν έχασε ματς και πλέον ελπίζει ότι θα βοηθήσει την Τενερίφη να αποκλείσει την Μπούργος στον α' γύρο των playoffs για να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή από το ζευγάρι Μπαρτσελόνα - Μπανταλόνα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ